Şok! Yılın uyuşturucu rekoru kırıldı
banner40

banner39

Şok! Yılın uyuşturucu rekoru kırıldı

14 Mart 2014 Cuma 13:32

Lüks cipin bagajından tam 6 çuval bonzai çıtkı.

Şok! Yılın uyuşturucu rekoru kırıldı
Arabalı vapurda lüks bir cipten şüphelenen polis, aracı vapur çıkışında durdurdu. Arama yapmalarına, zula patlatmalarına gerek yoktu. Bagaj açıldı, arka camdan bile görülen 6 çuval alındı.

Bu çuvallarda, son yılların başta İstanbul olmak üzere Türkiye’nin baş belası ‘bonzai’ ile doluydu. Evet, bonzai… Bilmeyenler için kısa özet: Haşere zehrinden üretilen uyuşturucu. Etkisi 10’dan geriye say!

Fiyatı sudan ucuz, tek içimlik 20, paket 80 TL. Türkiye’ye giriş hızı, yıllık yüzde 300… 2011’de 48, 2012’de 182, 2013’te 182 kilogram!

Bugünkü operasyonda ele geçen miktar 71 kilo… Ve son olarak daha da korkutucu rakam: 182 kilo bonzai 18 milyon paket ve 54 milyon kullanım…
Üsküdar’da arabalı vapurdan çıkan bir cipte arama yapan polis, piyasa değeri 250 bin TL’yi bulan 6 çuval dolusu 71 kilogram bonzai ele geçirdi. Cipte bulunan ve gözaltına alınan 3 kişi çuvaldakinin bonzai değil afrodizyak etkisi yapan çay olduğunu öne sürdü. Geçtiğimiz ocak ayında da Üsküdar’da Anadolu Genç Fenerbahçeliler Derneği ve Üsküdarlı gençlerden oluşan grup, uyuşturucu kullanımına tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenlemişti.    

YILIN UYUŞTURUCU REKORU
 
Harem’de bulunan arabalı vapur iskelesi çıkış noktasında dün asayiş uygulaması yapan Önleyici Hizmetler Şube Müdürlüğü Motosikletli Polis Timleri Büro Amirliği’ne bağlı ekipler şüphe üzerine 34 NMT 65 plakalı cipi durdurdu. Cipte bulunan 3 kişinin üst aramasını yapan polisler, bagajda 6 çuval buldu. Çuvalları açan polis, 71 kilogram bonzai adı verilen uyuşturucuyla karşılaştı.

hürriyet
banner5

Yorum Gönder

@name x