Sinop'un geleceği "eğitim ve turizm"
banner40

banner39

Sinop'un geleceği "eğitim ve turizm"

17 Şubat 2014 Pazartesi 13:55

Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop'un geleceğinin turizm ve eğitimde olduğunu söyledi.

Sinop'un geleceği "eğitim ve turizm"
Baki Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nükleer santral yapılacak yerin "dünya cenneti" bir yer olduğunu ifade etti.
"Siz şimdi cennetin içine gelip cehennemi yerleştiremezsiniz. Bizim geleceğimiz turizm ve eğitimdir. Bunun dışında Sinop'ta hiç bir şey olmaz" diyen Ergül, "Bakın bu küresel ısınma böyle devam ettiği müddetçe ben şunu söylüyorum, diyorum ki, gelecekte turizmin başkenti Sinop'tur. Bunun göstergelerini hep beraber görüyoruz. Şu anda Sinop'un iklimi Antalya gibi. Sinop turizmin en cazibe merkezlerinden birisi olacak" ifadesinde bulundu.

Nükleer enerjiye karşı olmadığını vurgulayan Ergül, şöyle devam etti:

"Nükleer enerjiye karşı birisi değilim. İnsanlarda gelişmişliğin göstergesi insanın kullanmış olduğu su ve enerjiyle ölçülür. Gelişmiş bir toplumsanız bunun üst seviyede olması lazım. Ancak bunu kendi memleketim olduğu için de söylemiyorum. Yani birileri şöyle düşünebilir. 'Başka bir yerde evet diyorsunuz da Sinop'ta niye hayır diyorsunuz, orada insan yok mu' diye düşünebilirler. Nükleer santral yapılacak yere gelsinler bir baksınlar. Burası dünya cenneti bir yer. Bu cenneti başka bir yerde tesis edemezsiniz. Bu cennet ancak milli park olur. Siz şimdi cennetin içine gelip cehennemi yerleştiremezsiniz. Belki askeri amaçlı nükleer santral olabilir ama bunun yeri Sinop değildir. Dünyaya baktığımızda hepimiz okuyoruz, görüyoruz, geziyoruz. Yani dünyada artık nükleer enerjiden herkes vaz geçiyor, çok mecbur kalmayınca. Çünkü bu santral hem çevre için hem insanlık için çok mahsurlu. En son en gelişmiş ülke Japonya'da örneğini gördük hep beraber. Mahsurlu bir enerji şekli. Dünya artık güneş enerjisine, rüzgar panellerine yöneliyor. Dolayısıyla Türkiye'de bence nükleerden daha çok bunların düşünülmesi gerekir."

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x