Sinop'ta amatör balıkçılara uyarı
banner40

banner39

Sinop'ta amatör balıkçılara uyarı

08 Eylül 2016 Perşembe 16:11

İl, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Asak, amatör balıkçıları tutulacak balıkların boy ve ağırlığına, limitlerine ve getirilen zaman düzenlemelerine uymaları konusunda uyarıda bulundu.

Sinop'ta amatör balıkçılara uyarı
 Sinop Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Asak, amatör balıkçıların yürürlükte olan düzenlemelere uyarak avcılık yapmaları gerektiğini söyledi. 
Asak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelecek nesilleri düşünerek sürdürebilir balıkçılık kurallarına uyulmasının önem arz ettiğini belirtti. 

Amatör amaçlı su ürünleri tebliğiyle getirilen düzenlemelere göre amatör balıkçıların avladıkları balıkların boy ve ağırlık limitlerine uymaları gerektiğini aktaran Asak, söz konusu tebliğ dışında avcılık yapanlara 327 lira idari para cezası uygulanacağını kaydetti. 

Asak, kıyı bölgelere yaklaşan balıkların genelde yumurtlama döneminde olduklarını belirterek, "Bu sebeple sürdürülebilir balıkçılık için boy ve zaman yasakları önem arz etmektedir. Balık, insanlık tarihi boyunca temel besin kaynaklarındandır. Gelecek nesiller için bu kıymetli hazinemize sahip çıkmalıyız." 

Bu arada İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği ekipleri amatör balıkçıları sık sık uyararak, kurallara uymalarını istedi.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x