Sinop'a doğalgaz müjdesi
banner40

banner39

Sinop'a doğalgaz müjdesi

09 Mayıs 2014 Cuma 10:47

Vali Köşger, Sinop'a getirilecek doğalgazla ilgili çalışmaların yüzde 92'lik kısmının tamamlandığını, 18 aylık periyot içerisinde doğalgazın Sinop'ta son tüketiciye ulaştırılmış olacağını bildirdi

Sinop'a doğalgaz müjdesi
Vali Yavuz Selim Köşger, BOTAŞ tarafından Sinop'a getirilecek doğalgazla ilgili çalışmaların yüzde 92'lik kısmının tamamlandığını, 18 aylık periyot içerisinde Akmercan firmasınca doğalgazın Sinop'ta son tüketiciye ulaştırılmış olacağını söyledi.

Köşger, Gerze ilçesinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, Akmercan Deltagaz Bölge Müdürü Mustafa Sezen ve BOTAŞ Saha Kontrol Başmühendisi İclal Yangın ile inşaat mühendisi Emre Kural'dan,  doğalgaz çalışmalarındaki son durum hakkında birifing verdi.

112 kilometre uzunluğundaki doğalgaz boru hattında yapılan çalışmalar için Samsun'un Bafra ilçesi Dededağ köyündeki Akmercan Deltagaz dağıtım istasyonu ve Sinop'a doğalgazın verileceği BOTAŞ istasyonuna giderek burada yetkililerden bilgi alan Köşger, işçilere baklava ikramında bulundu.

 Vali Köşger, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Sinop'un doğalgaza kavuşması noktasında Kızılırmak geçişinin sağlandığı, Sinop'a verilecek doğalgazın bağlantı noktasında bulunmaktayız.

Geçtiğimiz günlerde Kızılırmak geçişi Sinop'a gaz ulaştırma noktasında önemli bir engel teşkil ediyordu. 370 metre açıklıktaki bir alan sorunsuz şekilde geçilmiş oldu. Böylece Sinop'a doğalgaz verme noktasındaki en büyük handikap ortadan kalkmış oldu" dedi.

Köşger, şunları kaydetti:

"BOTAŞ tarafından Sinop'a getirilecek doğalgazla ilgili çalışmaların yüzde 92'lik kısmı tamamlanmış durumda. Bundan sonra kalan yüzde 8'lik kısım, önümüzdeki 2-3 aylık periyot içerisinde daha çok kontrol ve testlerle ilgili çalışmalar yapılarak bu zaman dilimi içerisinde tamamlanmış olacak. Bundan sonraki aşamada Sinop'un şehir içi dağıtımı ile ilgili Akmercan firmamızın yapacağı çalışmaları kalıyor geriye. 18 aylık bir periyotta da Akmercan firması Sinop'ta doğalgazı son tüketiciye yani Sinoplu hemşehrilerimize ulaştırmış olacak."

Vali Köşger'in doğalgaz boru hattındaki incelemelerine Sinop İl Jandarma Komutanı Albay Osman Coşkun İl Emniyet Müdürü Şeref Aytekin, Valilik Yatırım Danışmanı Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlık Müşaviri Hayati Yaşar, BOTAŞ ve Akmercan Deltagaz yetkilileri katıldı.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x