Serbest Güreş Genç Milli Takımı'nın Aladağ kampı
banner40

banner39

Serbest Güreş Genç Milli Takımı'nın Aladağ kampı

11 Haziran 2015 Perşembe 09:59

Serbest Güreş Genç Milli Takım Teknik Direktörü Elvan Mert, "Alttan çok güzel sporcular gelmeye başladı. Eğer sistem bozulmadan bu şekilde devam ederse, Türk güreşi ileride gerçekten eskisi gibi çok şampiyonluklar elde edebilir" dedi.

Serbest Güreş Genç Milli Takımı'nın Aladağ kampı
Mert, Bolu'nun Aladağ bölgesinde bulunan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kamp Eğitim Merkezi'nde 32 sporcuyla kampa girdiklerini, İstanbul'da yapılacak olan Gençler Avrupa Şampiyonası'na hazırlanacaklarını söyledi.
Geçen sene Avrupa Şampiyonu olan takımdan, bu yıl sadece bir sporcunun bulunduğunu anlatan Mert, "Takıma yeni arkadaşlarımız katıldı. Tecrübe eksiklikleri vardı. Onu yıl içinde 2 tane turnuvaya giderek, elimizden geldiği kadar giderdik. Şu anda takımımız hazır gibi. Eğer bir aksilik olmazsa yine aynı şekilde takımdan Avrupa Şampiyonluğu bekliyoruz" şeklinde konuştu.

- "Rahat bir şekilde Avrupa Şampiyonu olurlar"

Türkiye Güreş Federasyonu eski başkanı Hamza Yerlikaya’nın "Şampiyon olmak kolay şampiyon kalmak zor” sözlerini de hatırlatan Mert, "Biz geçen sene şampiyon olduk. Bu sene de şampiyon kalmak istiyoruz. Şu andaki görüntü şampiyonadan iyi sonuçlar alacağımızı gösteriyor. Şampiyonada güreşecek 8 arkadaşımızın da altın madalya alma ihtimali çok yüksek. İnşallah o gün biraz da şans yanımızda olur, çocuklar da kendilerini bulurlar. Rahat bir şekilde Avrupa Şampiyonu olurlar" ifadelerini kullandı.

Hamza Yerlikaya'nın federasyon başkanlığında Türk güreşinin tekrar ivme kazandığını savunan Mert, şunları kaydetti: 

"Hamza başkanımızın yapmış olduğu en güzel şey, yeni bir sistem kurması oldu. Türk güreşindeki en büyük eksiklik sistem olmamasıydı. Şu anda yeni başkanımız Musa Aydın Bey, bu sistemi devam ettirmek için geldi. Şu ana kadar sistemle ilgili herhangi bir değişikliğe gitmedi. Eğer böyle giderse ve bu sistem oturursa, 2016-2020 olimpiyatlarında takım kendisini gösterecektir. Alttan çok güzel sporcular gelmeye başladı. Eğer sistem bozulmadan bu şekilde devam ederse, Türk güreşi ileride gerçekten eskisi gibi çok şampiyonluklar elde edebilir."
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x