Şehit arkadaşının memleketine kitap topluyor
banner40

banner39

Şehit arkadaşının memleketine kitap topluyor

15 Ocak 2014 Çarşamba 09:56

Aydın’da yaşayan 24 yaşındaki Rıdvan Bozkurt, Kahramanmaraş’ta vatani görevini yaparken sırada şehit olan Sertaç Özdemir’in memleketi Zonguldak'ın Çaycuma ilçesine gönderilmek için kitap topluyor.

Şehit arkadaşının memleketine kitap topluyor
Aydın'da özel bir şirkette tornacı olarak çalışan, ayrıca Mesleki Açık Lise'de Makine Bölümü'nde okuyan Rıdvan Bozkurt, askerde 3 Mart 2011'de başka bir aracın çarpması sonucu şehit olan arkadaşının memleketi için kitap topladığını söyledi. Askerde, silah arkadaşı Sertaç Özdemir ile birlikte birçok uzak köye devriyeye çıktıklarını,köy okullarında öğrencilerin kitap yönünden sıkıntı yaşadığını gördüklerini kaydeden Özdemir, "Sertaç, benim çok sevdiğim bir arkadaşımdı. Öğrencilerin yaşadığı sıkıntıları görüyorduk. Askerden sonra, birlikte kitap toplayacaktık. Ama, nasip olmadı. Ben de, Sertaç'ın memleketine göndermek için kitap topluyorum" dedi.
"KİTAP İÇİN BOKS ŞORTUMU VERDİM"

Uzak Doğu sporlarıyla ilgilendiğini belirten Bozkurt, "İncirliova'da bir arkadaşım elindeki kitapları vermek için boks şortumu istedi. Bende vermek zorunda kaldım. Kömürlüklerden çıkardığımız kitaplar var. Özellikle, çocukların eğitimine katkı sağlayacak elinde kitap bulunan herkesten destek bekliyorum. Sertaç'ın ailesiyle sürekli görüşüyorum. Onlara göndereceğim. Onlar da ihtiyaç sahibi okullara dağıtacak. Tüm Aydınlılardan destek bekliyorum" ifadelerini kullandı
banner5

Yorum Gönder

@name x