Şehidin adı ailesinin yaşadığı sokağına verildi
banner40

banner39

Şehidin adı ailesinin yaşadığı sokağına verildi

18 Şubat 2014 Salı 17:19

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan tankçı er Bülent Yalçın'ın ismi ailesinin yaşadığı sokağa verildi.

Şehidin adı ailesinin yaşadığı sokağına verildi
Şehidin adının sokağa verilmesi nedeni ile düzenlenen programda konuşan Belediye Başkanı Baki Ergül, 1,5 ay önce Sinop Belediye Meclisi toplantısında alınan karar doğrultusunda, 16 Ekim 2012'de Hakkari'nin Çukurca ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada 21 yaşında şehit olan Yalçın'ın isminin, Kefevi Mahallesi'ndeki Büyük Çeşme Sokağı'na verildiğini söyledi.
Şehit er Yalçın'ın, askere gitmeden önce ikamet ettiği sokağın adının "Büyük Çeşme Şehit Bülent Yalçın Sokak" olduğunu belirten Ergül, "Bugün burada toplanma amacımız, bir acının tazelenmesi değil, bir vefanın yerine getirilmesi diye düşünüyorum. Tabi ki ailenin acıları çok büyük. Ben de duygu yüklüyüm. Şehidimiz sevgili Bülent'imize doğup büyüdüğü yöreye ismini vererek en azından görevimizi yerine getirelim istedim. Belediye Meclisi üyelerimizin hiç bir tereddüdü olmadan bu sokağa şehidimizin ismini verelim dedik" diye konuştu.

Bir sokağa isim vermekle şehitlere olan görevlerinin bitmediğine işaret eden Ergül, "Önümüzdeki 1-2 ay içinde şehitliğimizin çalışmalarını başlatacağız. 350 bin liralık bir ihale gerçekleştirdik. Bu şehitliği yaptığım zaman huzura kavuşacağımı düşünüyorum. Allah hiç kimseye evlat acısı vermesin. Acımız kalbimizde. Allah geride kalan ailesine metanet ve sabırlar versin. Bu şehidimiz geçmişimiz olacaktır. Atalarımız olacaktır. Biz onlara görevimizi yaptığımızda onlar rahat uyuyacaktır" dedi.

Baba Murat Yalçın ise acılarının hala taze olduğunu ifade ederek, "Sayın Belediye Başkanımızın bu ince düşüncesi aile olarak bize buruk bir gurur verdi. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Anne Nevin Yalçın ve şehidin kız kardeşi Burcu Yalçın'ın ise göz yaşlarını tutamadıkları görüldü.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x