Samsun'dan kısa kısa
banner40

banner39

Samsun'dan kısa kısa

13 Temmuz 2018 Cuma 11:50

Kavak'tan askere gidecek 1998/2 tertip asker adayları için uğurlama töreni düzenledi.

Samsun'dan kısa kısa
  Çarşamba İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği tarafından her yıl düzenlenen Geleneksel Pilav Günü'nün 11'incisi gerçekleştirildi.

Dernek başkanı İsmet Barutçu, Çarşamba Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen pilav gününde, okullarının kuruluşunun 41'inci yılını kutladıklarını söyledi.

Pilav gününün amacının okuldan mezun olmuş kişilerle bir araya gelmek, dayanışma sağlamak ve kaynaşmayı arttırmak olduğunu anlatan Barutçu, "Çarşamba'da 3 imam hatip lisemiz, 5 de imam hatip ortaokulumuz var. Bunların yapımı ve açılmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz. Dayanışmamızın artması için bundan sonra da geleneksel pilav günlerini devam ettireceğiz." dedi.

Programa Kaymakam Mustafa Güney, Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özdemir, AK Parti İlçe Başkanı Halit Doğan ile davetliler katıldı.

- Kavak'ta asker adayları birliklerine uğurlandı

Kavak'tan askere gidecek 1998/2 tertip asker adayları için uğurlama töreni düzenledi. 

Asker adayları ve yakınları, Türk bayraklarıyla donatılan araçlarla ilçe merkezinde tur attıktan sonra 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Kavak Otogarı'nda toplandı. 
Burada davul zurna eşliğinde eğlenilmesinin ardından asker adayları için dua edildi, helallik alındı. 
Duygulu anların yaşandığı etkinlikte bazı gençler, askere gidecek arkadaşlarına şeker, çikolata verdi.

Daha sonra asker adayları, birliklerine katılmak üzere yola çıktı.

- Müftü Arslan'dan "anız yakılmaması" uyarısı

Kavak Müftüsü Nuh Arslan, çiftçilere anız yakmamaları konusunda uyarıda bulundu. 
Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, anızların yakılırken topraktaki canlı popülasyonunun da yakıldığını ifade ederek, bu nedenle anızların yakılarak yok edilmesinin doğru olmadığına dikkati çekti. 
Anız yakmanın zulüm olduğunu belirten Arslan, "Anızın yakılması doğal dengeye büyük zarar verir. Ekonomiyi olumsuz etkiler. Bu toprakta hayatını devam ettiren birçok canlı var. Bu canlılar topraktan besleniyor. Bunların hepsi Allah'ı zikreder. İnsanoğlunun hayat taşıyan her şeye karşı çok hürmetli olmak mecburiyeti var." diye konuştu.

- Havza'da kadınların kış hazırlıkları başladı 

Havza ilçesinde kadınlar, kış hazırlıklarına başladı. 
Kış hazırlığı yapan kadınlardan Sevnur Şimşek, kış için tarhana, yufka, turşu ve çeşitli pekmez ile marmelatlar hazırladıklarını söyledi.

Şimdi tarhana yaptıklarını, sırası geldikçe turşu ve pekmez yapacaklarını anlatan Şimşek, "Yeni nesil bunları yapmaya pek hevesli değil. Yorucu oluyor ama kışın elimizin altında her zaman hazır bir şeyler bulunuyor. Ayrıca kendi ellerimizle hazırladığımız ürünleri güven içinde tüketiyoruz." ifadesini kullandı.


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x