Samsun'dan kısa kısa
banner40

banner39

Samsun'dan kısa kısa

23 Kasım 2017 Perşembe 12:09

Havza ilçesine mevsimin ilk karı yağdı.

Samsun'dan kısa kısa
 Havza ilçesine mevsimin ilk karı yağdı.
Sabah saatlerinde başlayan kar yağışının ardından, okula ve işe gitmek için evlerinden çıkanlar kar yağışı ile karşılaştı.

İlçe merkezinde 1 santimetreyi bulan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 6-7 santimetreye ulaştı.

- Kavak'ta "Eğitimde Kalite Öğretimde Motivasyon" konferansı

Kavak'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri kapsamında "Eğitimde Kalite Öğretimde Motivasyon" konulu konferans düzenlendi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce Ondokuz Mayıs Mahallesi'ndeki bir düğün salonunda gerçekleştirilen konferansa konuşmacı kişisel gelişim uzmanı, tarihçi yazar Mustafa Turan konuşmacı olarak katıldı.

Turan, öğretmenlere seslenerek, "Eğitimci, kılık kıyafetiyle, tavrıyla, hatta yürüyüşü ile okul içi ve dışı davranışlarıyla üstün bir şahsiyet sergilemelidir. İnsanları düzeltebilmeniz için önce kendimizi düzeltmeliyiz." dedi.

Öğretmenlerin sürekli kendisini yenilemesi gerektiğine işaret eden Turan, "Öğrenciler, öğretmenlerin canlı aynalarıdır. Aslında öğretmenlik sürekli öğrencilik demektir. Bu sebeple kendisini devamlı yenilemelidir. Yoksa eskiyecektir. Öğrencilerine yeterince faydalı olamayacaktır. Sınıfta yaramazlık yapan bir öğrenci doğrudan rencide edilmemeli iyi bir lisansla düzeltilme yoluna gidilmeli. Öğretmenin vebali ve sorumluluğunun çok ağır olduğunun unutulmaması gerekir." diye konuştu. 

Konferansı, Havza Kaymakamı ve Kavak Kaymakam Vekili Metin Yılmaz, İlçe Jandarma Komutan Vekili Astsubay Kıdemli Başçavuş İsmail Karaköse, Emniyet Müdürü Vekili Berkan Çolak, Milli Eğitim Müdürü Vekili Orhan Büyük, daire amirleri, okul müdürleri ve öğretmenler dinledi.


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x