Samsun'dan Karadeniz turizmine dev adımlar!
banner40

banner39

Samsun'dan Karadeniz turizmine dev adımlar!

18 Nisan 2014 Cuma 11:40

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, başta Adnan Menderes Sahil Yolu Projesi, Yat Limanı, yeni yaşam alanı olmak üzere bir çok projeyi Atakum'a kazandıracaklarını dile getirdi.

Samsun'dan Karadeniz turizmine dev adımlar!
Samsun'un yaşam konforu bakımından en hızlı gelişen ilçesi olan Atakum'a büyük önem veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf ziya Yılmaz, ilçeyle ilgili önemli projeler hayata geçireceklerini söyledi.

İlçeyi yaşam alanı haline getirmeyi planlayan Başkan Yılmaz, Atakum'daki 26 hektarlık alanda çevre ve peyzaj düzenlemesi yaparak, bu alanda spor sahaları, çocuk oyun alanları, kafeteryalar ve dinlenme mekanlarının oluştuğu yeni bir yaşam alanı oluşturacaklarını söyledi. 
Başkan Yılmaz, başta Adnan Menderes Sahil Yolu Projesi, Yat Limanı, yeni yaşam alanı olmak üzere bir çok projeyi ilçeye kazandıracaklarını dile getirdi.

HALKIN PLAJ ÖZLEMİ GİDERİLECEK
Sanayileşmemiş ülkelerin kalkınmasında turizmin lokomotif gücü özelliği olduğunu hatırlatan Başkan Yılmaz

Doğa güzelliklerin keşfedilerek insanlara sunulmalıdır. İklimi ve doğal güzelliğiyle Karadeniz kıyısındaki Samsun'u cazip kılmakta. Kurupelit’de yapımı devam eden yat limanı vasıtasıyla hem yat turizmcilerini buraya getirmek hem de yeni sosyal donatılar oluşturmayı planlıyoruz. Mendirek tahkimatının tamamlanmasının ardından mendirek çevre düzenlemesine başlanacak ve burada halkın plaj özlemini giderecek platformlar tasarlanarak denize girmeleri sağlanacak."dedi.

KARADENİZ'İN EN UZUN KUMSALI 

Karadeniz Bölgesi'nde en uzun kumsala sahip olan Atakum İlçesinde, yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Yılmaz,  Bandırma Plajı ile 19 Mayıs Kuş Cenneti arası sahil şeridi yolunun yapımı tamamlandığında Bandırma Müze Gemisi'nden kalkacak tur otobüsleri, Kızılırmak Kuş Cenneti"ne kadar sahilden ayrılmaksızın gidip gelecek. Proje kapsamımda iki ayrı noktada turizme yönelik gemi yanaşabilecek iskeleler, uluslar arası yat limanı tesisi, kafeteryalar, duş alanları, wc’ler, büfeler, bisiklet yolu, gezinti yolları, taşıt yolu, otoparklar ve aydınlatma sistemi ile peyzaj ve rekreasyon alanları bulunmaktadır. Bu proje ile sahilimiz bölge halkı başta olmak üzere yerli ve yabancı turistler için gezinti, tatil ve cazibe merkezi konumuna gelecek." ifadelerini kullandı. 
banner5

Yorum Gönder

@name x

Toplam Yorum Sayısı 1

Kendi Avatarınızın Görünmesi için Üye Olun!

Sebahattin yalçin 9 yıl önce yorumlandı

Güzel bir girisim emegi geçenler sagolun

0 Kişi beğendi.