Samsun'daki Niksarlılar buluştu
banner40

banner39

Samsun'daki Niksarlılar buluştu

10 Ekim 2018 Çarşamba 11:43

Samsun'da yaşayan Niksarlılar, düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Etkinliğe, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı da katıldı.

Samsun'daki Niksarlılar buluştu
 Samsun'da yaşayan Niksarlılar, düzenlenen etkinlikte bir araya geldi.

Tokat'ın Niksar ilçesinden gelerek Samsun'da ikamet eden Niksarlılar, Atakum Belediyesi Yalı Kafe'de buluşma etkinliği düzenledi.

Etkinliğe katılan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, burada yaptığı konuşmada, Atakum'un Karadeniz'in küçük İstanbul'u olduğunu söyledi.

Kentte hemşehri derneklerinin aktif olması gerektiğini belirten Taşçı, "Kültürel farklılıklarımız kültürel zenginliğimizi oluşturuyor. Hemşehri derneklerimize bedelsiz yer veriyoruz. Onlara, geldikleri şehirlerin kültürlerini yansıtmalarını istiyoruz." dedi.

Taşçı, kültürel dokusu zengin olan Niksar'ın Samsun'da yaşayan hemşehrileri ile işbirliği içerisinde olmaktan mutluluk duyacağını kaydetti.

Niksarlılar adına konuşan Mücahit Erbin ise tarih ve kültür olarak oldukça zengin olan Niksar'ın kültürünü Samsun'da yaşatabilmek ve yeni nesillere aktarabilmek adına neler yapılabileceğine dair görüş alışverişinde bulunduklarını aktardı.


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x