Samsun'da uyuşturucu ile mücadele çalışmaları
banner40

banner39

Samsun'da uyuşturucu ile mücadele çalışmaları

02 Şubat 2017 Perşembe 10:07

Samsun Valisi İbrahim Şahin, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Misafirhanesi'nde düzenlenen "Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurulu Toplantısı"nda, Samsun'da 2016-2018 Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı ile yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Samsun'da uyuşturucu ile mücadele çalışmaları
 Samsun Valisi İbrahim Şahin, uyuşturucu ile mücadele kapsamında anne babalara, okul çağındaki çocuklarının ceplerini kontrol etmeleri uyarısında bulundu.
Şahin, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü Misafirhanesi'nde düzenlenen "Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurulu Toplantısı"nda, Samsun'da 2016-2018 Uyuşturucu ile Mücadele Eylem Planı ile yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Kentte uyuşturucuyla mücadele konusunda önemli adımlar atıldığını, sıkı denetimler yapıldığını belirten Şahin, "Samsun'da emniyet ve jandarma ekipleri olarak çok sıkı takip içerisindeyiz. Çok ciddi anlamda yakalamalar oldu. Uyuşturucu satıcıları ve baronları yakalandı. Ciddi anlamda mesafe aldık. Son bir ayda iki ayrı operasyonda 16 kilogramdan fazla bonzai ele geçirildi. Bu, yüz bin içimlik uyuşturucuydu." dedi.

Geçen yıl 184 kilogram esrar, 22 bin uyuşturucu hap, 34 kilogram bonzai, 180 gram kokain, 23 bin 403 kök kenevir bitkisi, 607 bin 77 gram kubar esrar ile 20 kilogram esrar ele geçirildiğini anlatan Şahin, uyuşturucuyla mücadele kapsamında özel ekipler kurduklarını belirtti.

Özellikle küçük satıcılara ulaşıp çoğunun tutuklandığını bildiren Şahin, şöyle devam etti:

"Fakat maalesef hemen yerine yenileri ikame ediliyor. Samsun merkezi sıkı tuttuğumuzda ilçelere doğru kayıyorlar. O bölgelerde de tedbirler alıyoruz. Uyuşturucu kullanma oranı dünyada mücadeleye rağmen artış göstermekte. Samsun'da yapılan mücadele hem sevindirici hem de ümit verici. İşin tek boyutu yok. Bunun tedavi süreci de var. Bu kapsamda işin hem üretim safhası hem temini, ara satıcılar, toptan işi yapanlar ve bunların perakende işine yansıtılması gibi tüm konularda bir zincir oluşturmak istiyoruz."

Vali Şahin, uyuşturucuyla mücadelede ebeveynlere büyük görev düştüğünü vurgulayarak, "Çünkü hangi yavruyu ne zaman kucağına çekeceğini bilme şansımız yok. Onun için özellikle okul çağındaki yavruların eve geldiklerinde ceplerinin kontrol edilmesi önem taşıyor. Bu maddeler çok rahatlıkla çocuklara ulaşabildiği için ailelerin çok hassasiyet göstermeleri gerekiyor." ifadesini kullandı.




AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x