Samsun'da şüpheli varil paniği
banner40

banner39

Samsun'da şüpheli varil paniği

17 Nisan 2014 Perşembe 09:25

Samsun Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekiplerince sahilde bulunan varilde yapılan incelemede zehirli atık ve radyasyona rastlanmadı

Samsun'da şüpheli varil paniği
Atakum ilçesi sahilinde bulunan şüpheli varil, kısa süreli paniğe neden oldu. 
Cumhuriyet Mahallesi'nde kıyıya vuran, temas edilmemesi konusunda uyarı işareti bulunan plastik varili gören Samsun Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, durumu Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) görevlilerine bildirdi.

Kimyasal Biyolojik Radyoaktif ve Nükleer (KBRN) ekibi, varilde zehirli atık ve radyasyon ölçümü yaptı. Zararlı bulguya rastlanmayan varil, Kocaeli'nin İzmit ilçesindeki özel tesiste imhası için zabıta ekiplerine teslim edildi.

İl AFAD Müdürü Erkan Koparmal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, varilde sızıntı olmadığını tespit ettiklerini ancak içindeki maddenin bilinmediğini söyledi.

Samsun ve Sinop'ta 372 varil imha edilmişti

Türkiye'de kamuoyunun gündemine gelen ilk çevre felaketlerinden biri, 1988'de Karadeniz'e atılan 3 bin varilden 372'si Samsun ve Sinop'da kıyıya vurmasıyla ortaya çıkmıştı.

Variller, Samsun'un Alaçam ilçesinde ve Sinop'un köylerinde uzun yıllar saklandı. İncelemelerde atıkların İtalya kökenli olduğu belirlendi. İtalyan yetkililerle görüşmeler sonuç vermeyince zehirli variller, yıllarca Türkiye'de misafir edildikten sonra 2006 ve 2007 yıllarında dönemin Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe'nin girişimleri sonucu İzmit'te imha edilmişti.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x