Samsun'da ABD savaş gemisi eylemi
banner40

banner39

Samsun'da ABD savaş gemisi eylemi

06 Mart 2014 Perşembe 18:28

TGB üyeleri, pervanelerinde oluşan hasar nedeniyle Samsunport Sanayi Rıhtımı'nda bekletilen ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait "USS Taylor" savaş gemisinin kentten ayrılması için eylem yaptı

Samsun'da ABD savaş gemisi eylemi
Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, pervanelerinde oluşan hasar nedeniyle Samsunport Sanayi Rıhtımı'nda bekletilen ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait "USS Taylor" savaş gemisinin kentten ayrılması için eylem yaptı.
Samsun'a gelen TGB Genel Başkanı Çağdaş Cengiz ve TGB üyelerinden oluşan grup, geminin çekildiği Samsunport Sanayi Rıhtımı önünde eylem yaptı. Geminin bulunduğu alana girmek isteyen grup, güvenlik güçlerince engellendi.

Gruptakiler, geminin Montrö Boğazlar Sözleşmesine göre Türkiye sınırlarında 21 günden fazla kalamayacağını öne sürerek, gemi gidene kadar liman önünde bekleyeceklerini belirtti.

Grup üyeleriyle görüşen Samsunport Sanayi Rıhtımı yetkilileri ise kendilerinin sadece liman işletmecisi olduğunu, konuyla ilgili Samsun Liman Başkanlığı ile görüşmelerinin doğru olacağını anlattı.

Bunun üzerine grup üyeleri Samsun Liman Başkanlığı yetkilileri ile görüştü. Yetkililerin, ABD savaş gemisinin yarın sabah gideceğini belirttiği ancak gün içinde de limandan ayrılma ihtimali bulunduğunu bildirdiği öğrenildi.

Karadeniz'de seyir halinde olan ve yakıt ikmali için Samsun Limanı'na demir atan ABD Deniz Kuvvetleri'ne ait "USS Taylor" savaş gemisi, liman girişinde pervanelerinde oluşan hasarın giderilmesi için 12 Şubat Çarşamba günü Samsunport Sanayi Rıhtımı'na çekilmişti. Geminin, bakım ve onarımının ardından kentten ayrılacağı açıklanmıştı.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x