Samsun-Ankara yolunu kapattı
banner40

banner39

Samsun-Ankara yolunu kapattı

30 Mayıs 2014 Cuma 09:46

Havza'da yaşayan bir kişi kendi arazisinin, izinsiz kamulaştırılarak yol yapıldığını ileri sürerek, kara yolunu dikenli tellerle kapattı

Samsun-Ankara yolunu kapattı
Samsun, Havza'da yaşayan Recep Köseoğlu, avukatıyla Havza Küçük Sanayi Sitesi'ne bağlantı yolu olarak da kullanılan Samsun-Ankara yan bağlantı yoluna gelerek burada arazi tespiti yaptırdı.

Kendisine ait arsa üzerine kamulaştırma olmadan karayolları tarafından yol yaptığını öne süren Köseoğlu, arazi tespitinin ardından aile üyeleriyle dikenli tel ve şeritler kullanarak yolu trafiğe kapattı.

Avukat Alperen Carus yaptığı açıklamada, müvekkili Recep Köseoğlu'na ait toplam 93 metrekarelik alan üzerinden, Karayolları tarafından kamulaştırma yapılmaksızın yol geçirildiğini iddia etti.

Olayın "mülkiyet hakkına" aykırı bir davranış olduğunu savunan Carus, şöyle konuştu:

"Türk Ceza Kanununun 154. maddesindeki 'hakkı olmayan yere tecavüz' suçu teşkil ettiği kanaatindeyiz. Bununla ilgili de müvekkilimizin talimatları doğrultusunda gerekli hukuki işlemleri yapacağız. Amacımız burada kamu hizmetini engellemek değil ancak kamu yararıyla özel mülkiyet sahibi arasındaki dengeyi sağlamak devletin görevidir. Biz bu işi Karayolları'nın ihmal ettiği kanaatindeyiz. Daha önce de olduğu gibi müvekkilimin talimatları doğrultusunda gerekli bütün hukuki işleri bugünden itibaren yapmaya başladık." dedi. 
banner5

Yorum Gönder

@name x