Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas, Ordu'da
banner40

banner39

Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas, Ordu'da

03 Şubat 2014 Pazartesi 13:29

Kafkas: "Karadeniz'de coğrafi koşullar nedeniyle yatırımlar için arsa üretmekte zorluklar yaşanıyor.

Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas, Ordu'da
 Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, "Karadeniz'de coğrafi koşullar nedeniyle yatırımlar için arsa üretmekte zorluklar yaşanıyor. Burada yerel yönetimlerin birinci önceliğinin, halkın sağlığına kavuşması olması lazım. Bu anlamda bütün yerel yönetimler bize hastane yapmamız için arazi üretti. Üretenlerin de biz hizmeti ayağına götürdük" dedi.
Bazı programlara katılmak üzere Ordu'ya gelen Kafkas, Ordu Üniversitesi (ODÜ) Eğitim ve Araştırma Hastanesi binasının yapılacağı alanda incelemelerde bulundu. İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Kafkas, Ordu ziyareti kapsamında merkezde yer alan bütün hastaneleri gezdiğini belirterek, "Gördüklerimiz karşısında bir şeye sevindik; sağlık yöneticilerimiz olaylara hakim. Büyük duyarlılıkla, Türkiye ortalamasının üzerinde hizmet üretmişler. Anne ölümlerinin önlenmesinde, halkın memnuniyetinde, evde bakım hizmetlerinde Türkiye ortalamasının 5 katı fazla hastaya ulaşmışlar ama bir şeyde Ordu fukara kalmış. O da yatırımlar konusu" diye konuştu.

Karadeniz'de coğrafi koşullar nedeniyle yatırımlar için arsa üretmekte zorluklar yaşandığını ifade eden Kafkas, "Burada yerel yönetimlerin birinci önceliğinin, halkın sağlığına kavuşması olması lazım. Bu anlamda bütün yerel yönetimler bize hastane yapmamız için arazi üretti. Üretenlerin de biz hizmeti ayağına götürdük ancak maalesef Ordu arazi üretme konusunda biraz zayıf kaldı" dedi.

Kafkas, ODÜ Rektörlüğü tarafından söz konusu hastane binasının yapılması için belirlenen arsanın kendilerine tahsis edilmesiyle çalışmalara başlayacaklarını belirterek, "Yapılacak hastanenin kampüsü ve içeriğiyle ilgili detaylı açıklamayı sayın Bakanımızın Ordu'ya yapacağı ziyarete bırakmak istiyorum" ifadelerini kullandı. 

Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas'a, incelemeleri sırasında, Ordu Valisi Kenan Çiftçi, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkan adayı Enver Yılmaz ile ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç eşlik etti.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x