Rizeli ünlüler kitapta buluştu
banner40

banner39

Rizeli ünlüler kitapta buluştu

24 Şubat 2014 Pazartesi 15:28

Rizeli Araştırmacı - Yazar Fatih Sultan Kar, İstanbul Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) ile birlikte, aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, CHP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal ile sanatçı Tarkan gibi Rize'nin en renkli 100 isminin yaşam öykülerinin yer aldığı, 'Rize'nin Yüzü' adlı 472 sayfadan oluşan kitap hazırladı.

Rizeli ünlüler kitapta buluştu
Rizeli Araştırmacı - Yazar Fatih Sultan Kar, İstanbul Rize Dernekler Federasyonu (RİDEF) ile birlikte, aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, CHP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal ile sanatçı Tarkan gibi Rize'nin en renkli 100 isminin yaşam öykülerinin yer aldığı, 'Rize'nin Yüzü' adlı 472 sayfadan oluşan kitap hazırladı. Kitabın tasarlanan kapağında ünlülerin çocukluk ve gençlik yıllarına ait fotoğraflar ile içeriğinde özel anılara yer verildi.
İETT Basın Yayın Müdürlüğü Foto-Film Operatörü, Rizeli araştırmacı Fatih Sultan Kar, İstanbul RİDEF Başkanı Celal Erdoğan ile birlikte Rize'nin en renkli 100 isminin yaşam öykülerini, 'Rize'nin Yüzü' isimli kitapta topladı. Kitapta, aralarında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz, CHP Milletvekili Mehmet Haberal ile sanatçı Tarkan gibi birçok ismin çocuk ve gençlik yıllarına ait fotoğraflar ile anıları yer alıyor. Kitabın kapağında, ünlülerin çocukluk ve gençlik yıllarına ait fotoğraflara yer verildi. 472 sayfadan oluşan kitap piyasaya çıktı.

'GENÇLERE REHBER OLACAK'

Siyaset, sanat, spor ve iş dünyasında söz sahibi olan Rizelilerin bir kitapta toplandığını ifade eden Fatih Sultan Kar, bu kişilerin çocukluk ve gençlik yıllarına ait özel hatıralara yer verildiğini söyledi. Kar, "Rizeliler, siyasette, sanatta, sporda ve siyasette her daim söz sahibi olmuştur. Bazen bir insanı tanımak, okunacak onca kitaptan daha önemli rol oynar insan hayatında. Bu düşünceden yola çıkarak, Rize'nin bilim adamları, şair, yazar, sanatkarları, Kurtuluş Savaşı'nda yararlık gösteren kahramanları, siyaset adamları, sendikacıları ve sporcuları temel alınarak alfabetik bir dizinle bu çalışmada yer verdik. Bu çalışmayı yapmaktaki amacımız, faaliyet gösterdikleri alanlarda başarıya imza atmış, gençlere rehber olacak 100 Rizelinin güzelliklerini, deneyimlerini paylaşmak, yarınlara aktarmaktır" dedi.

ANNESİNİN İFADELERİ İLE BAŞBAKAN ERDOĞAN ANISI

Kitapta, 1980 darbesi döneminde aktif siyasetin içerisinde yer aldığı belirtilen Erdoğan için vefat eden annesi Tenzile Erdoğan'ın, "Evimizin iki tarafı balkondu. Bir tarafa çıkarım, gır gır gır silah sesleri. Diğer tarafa çıkarım yine aynı. Yüreğim ağzımda bekliyorum oğlumu" ifadelerine yer verildi. Başbakan Erdoğan'ın yolunun daha sonra Medrese-i Yusufiye'ye düştüğünün belirtildiği kitapta, "Rakipleri muhtar olamaz dedi, o dünya lideri oldu" ifadeleri kullanıldı. 12 Aralık 1997'de Siirt'te okuduğu şiir sonrası hapis cezasına mahküm edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisi için Saraçhane'de toplanan vatandaşlara hitap ederken çekilen fotoğrafına da kitapta yer verildi.

MESUT YILMAZ'IN EN ÇOK SEVDİĞİ

Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın da annesi Güzide ve babası Hasan Yılmaz ile birlikte çekilen fotoğrafı kitapta yer aldı. Yılmaz'ın fotoğrafın arkasına, "En çok sevdiğim fotoğraf" notunu düştüğü bilgisine yer verildi. 

TEMEL KOTİL'İN İLKOKUL DÖNEMİ

Kitapta THY Genel Müdürü Temel Kotil'in 1970 yılında okuduğu İstanbul Cerrahpaşa'daki Ali Paşa İlkokulu'nda çekilen fotoğrafına yer verildi. TBMM eski Başkanlarından Köksal Toptan'ın kızı Tuba ile 1972 yılında Tuzla Piyade Okulu'nda çekilen fotoğrafı da yer aldı.

KİTAPTA YER ALAN BAZI İSİMLER ŞÖYLE:

"Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eski Başbakanlardan Ahmet Mesut Yılmaz, TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, Eski Başbakan Yardımcısı Murat Karayalçın, CHP Milletvekili Mehmet Haberal, sanatçı Tarkan, A Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, eski Bakanlar Tevfik İleri ,Ali Topuz, İstanbul Belediye eski Başkanı Aytekin Kotil, ÖDP Eş Genel Başkanı AlperTaş, eski siyasetçi Besim Tibuk, Fuat Sirmen, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayatı Yazıcı, Hüseyin Avni Mutlu İstanbul Valisi, THY Genel Müdürü Temel Kotil, Milli Mücadele Kahramanı İpsiz Recep, Kültür eski Bakanı İsmail Kahraman, TBMM eski Başkanı Köksal Toptan, Sadrazam Mehmet Ali Paşa, Olimpiyat Şampiyonu güreşçi Mehmet Akif Pirim, Yazar Ömer Lütfi Mete, Klasik Türk Müziği Bestecisi Saadettin Kaynak, Sanatçı Sinan Özen, İşadamı Abdürrahim Albayrak." 
banner5

Yorum Gönder

@name x