Rize'deki şiddetli yağış
banner40

banner39

Rize'deki şiddetli yağış

02 Ağustos 2018 Perşembe 14:17

Rize'de şiddetli yağış nedeniyle bazı dereler taştı. Yağış, merkeze bağlı Ambarlık köyünde de etkili oldu. Köyde bulunan çay fabrikası ve çevresindeki çeşitli yapılarda su baskını meydana geldi.

Rize'deki şiddetli yağış
 Rize Valisi Erdoğan Bektaş, yağmur ve toprak kaymasına bağlı can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu belirterek, "Güzelyurt'ta mahsur kalan vatandaşlarımızı AFAD ve jandarma ekiplerimiz güvenli bölgeye aldı. Gerekli çalışmalar sürdürülüyor." dedi.

Bektaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yağışların ardından bölgedeki tarım arazilerinde toprak kaymaları meydana geldiğini söyledi.

Bektaş, "Derelerin taşması ve yollara rüsubat taşıması sonucu özellikle Muradiye bölgesinde yolun belli bölümlerinde kapanmalar oldu. Bölgede incelemelerimizi sürdürüyoruz, ekiplerimiz de çalışmalarına devam ediyor." diye konuştu.

Yağışın durduğunu ancak ara ara devam edeceği uyarısında bulunulduğuna dikkati çeken Bektaş, şu bilgileri verdi:

"Biz de vatadaşlarımızı bilgilendiriyoruz. Bazı vatandaşlarımız evlerini tedbir amacıyla boşalttı. Yağmur ve toprak kaymasına bağlı can kaybımızın olmaması sevindirici. Güzelyurt'ta mahsur kalan vatandaşlarımızı AFAD ve jandarma ekiplerimiz güvenli bölgeye aldı. Gerekli çalışmalar sürdürülüyor."

Bektaş, Güneysu ilçesine bağlı Yukarıislahiye bölgesinde ormana gidenlerin mahsur kaldığı yönünde ihbar olup olmadığı sorusu üzerine, "Herhangi bir can güvenliği sıkıntıları yok. Yolun kapalı olması nedeniyle güvenli bölgede bekliyorlar. Arkadaşlarımız onları da bulunduğu bölgeden alacaklar." yanıtını verdi.

Öte yandan, bölgede mahsur kalan 6 kişinin ekipler tarafından kurtarıldığı, bazı kişilerin ise kendi imkanlarıyla güvenli bölgeye ulaştıkları öğrenildi.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x