Rize'de iş yerinde tahliye bilmecesi
banner40

banner39

Rize'de iş yerinde tahliye bilmecesi

31 Ocak 2014 Cuma 18:38

Rize'de, eski ve dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilen binadaki iş yerini tahliye etmeyen kiracı, 2,5 yıldır muhatap bulamadığını iddia etti.

Rize'de iş yerinde tahliye bilmecesi
Fahri Ekşioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaklaşık 6 yıl önce İl Özel İdaresine ait iş yerini kiralayarak kafeterya işletmeciliğe başladığını belirtti.

Binanın İl Özel İdaresinden Milli Emlak Müdürlüğüne devredilmesinin ardından kendisinine muhatap bulamadığını iddia eden Ekşioğlu, "Eski ve dayanıksız binanın boşatılması için tahliye istemiyle dava açıldı ve dün itibarıyla iş yerinin boşatılması kararlaştırıldı. Biz de Rize İdare Mahkesine yürütmeyi durdurmak için dava açtık ve mahkeme lehimize karar verdi. Dün sabah elimizde yürütmeyi durdurma kararı olduğu halde iş yerini boşaltmaya geldiler" dedi.

Yürütümeyi durdurma kararına rağmen polislerin iş yerini boşaltmaya çalıştığını öne süren Ekşioğlu, "Buraya gelen polislerle yaptığım görüşmede sonuç alamayınca kayıtlarda olması için 155 Polis'i aradım. Bu sırada gelen de olmadı. Bunun üzerine savcılığa giderek suç duyurusunda bulundum. Adliyeden döndükten sonra Valilikten gelen emirle tahliyenin durdurulduğunu, eşyaların dükkanıma konulacağını söylediler. Yapılan uygulamanın ne olduğunu anlamadım. İş yerimizi açtık, devam ediyoruz. Dükkanımızda ufak tefek eksikleri kendi imkanlarımızla giderdik. Adli olarak davalar devam ediyor. Bunun için de yeni bir dava açacağız" diye konuştu.

İl Özel idare yetkilileri, konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, ilgili binanın Milli Emlak Müdürlüğüne devredildiğini, kiracının kendileri ile sözleşmesi olduğunu ancak Milli Emlak Müdürlüğünün kiracı ile sözleşmesinin bulunmadığını ve davanın devam ettiği kaydetti.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x