Reyhanlı'daki bombalı saldırılar
banner40

banner39

Reyhanlı'daki bombalı saldırılar

30 Aralık 2013 Pazartesi 15:00

Saldırılara dair gizli belgeleri sızdırdığı öne sürülen er Kalı'nın yargılanmasına Samsun'da devam edildi

Reyhanlı'daki bombalı saldırılar
Reyhanlı'daki bombalı saldırılara dair gizli belgeleri sızdırdığı öne sürülen er Utku Kalı'nın yargılanmasına Samsun'da devam edildi.
Geçen mayıs ayında Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırılara ilişkin istihbarat belgelerini, bilgisayar korsanı Redhack grubuna verdiği iddiasıyla tutuklandıktan sonra 11 Kasım'da serbest bırakılan Utku Kalı'nın yargılanmasına, Samsun 3. Ağır Ceza Mahkemesinde devam edildi.

Duruşmaya, hakkında "TCK'nın 327. maddesi gereğince 3 ile 8 yıl" ve "TCK'nın 329. maddesi gereğince 5 ile 10 yıl" arasında hapis cezası istemiyle dava açılan er Utku Kalı ile aralarında ablası Ceren Kalı'nın da bulunduğu 4 avukatı katıldı.

Sanık Kalı duruşmada, söyleyecek bir sözü olmadığını belirtti.

Sanık avukatlarından Özgür Urfa ise Kalı'nın cep telefonuyla ilgili bilirkişi raporunu düzenleyenler arasında iki polis memuru olduğunu belirterek,  bu durumun tarafsızlık ilkesini ihlal ettiğini öne sürdü. Urfa, bilirkişi raporunu kabul etmediklerini söyledi.

Avukat Selin Yılmaz da müvekkilinin tedavi olması gerektiğini belirterek, duruşmalardan vareste tutulmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, sanığın duruşmalardan vareste edilmesine karar verip, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Sanık Kalı'nın ablası avukat Ceren Kalı, duruşma çıkışında yaptığı açıklamada, bilirkişi raporunu henüz incelemediklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Seçilen kişilerin polis olmasıyla ilgili endişelerimiz var. Bilirkişilerin bağımsız ve tarafsız olması esastır ancak söz konusu bilirkişiler polis mensubu, birebir İçişleri Bakanlığına bağlı personel. O yüzden inceleyip beyanda bulunacağız."

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x