Otobüs şoförleri Sarp Sınır Kapısı'nda eylemde
banner40

banner39

Otobüs şoförleri Sarp Sınır Kapısı'nda eylemde

27 Şubat 2014 Perşembe 09:28

Sarp Sınır Kapısı'nda toplanan bazı otobüs firmalarının yetkilileri ve otobüs şoförleri, yüzde 25 yolcu doluluk oranına ulaşamayan yolcu otobüslerinin sınır kapısından Gürcistan'a geçişine izin verilmediği iddiasıyla eylem yaptı

Otobüs şoförleri Sarp Sınır Kapısı'nda eylemde
Sarp Sınır Kapısı'nda toplanan bazı otobüs firmalarının yetkilileri ve şoförler, yüzde 25 yolcu doluluk oranına ulaşamayan yolcu otobüslerinin sınır kapısından Gürcistan'a geçişine izin verilmediği iddiasıyla protestoda bulundu.
Türkiye'nin Kafkaslar'a açılan kapısı olan Sarp Sınır Kapısı'nın Türk tarafından Gürcistan'a geçmek isteyen otobüslerin yüzde 25 yolcu doluluk oranına ulaşmaması halinde komşu ülkeye geçişlerine izin verilmediğini savunan bazı firmalara ait otobüslerin şoförleri ve firma yetkilileri, buna tepki göstermek için sınır kapısı önünde toplandı.

Otobüslerini kapı önünde araçların giriş çıkış yaptığı bölüme çekerek durduran eylemciler, kapıyı araçlarıyla kapatarak uygulamanın sona erdirilmesini istedi.

Kapıya gelen Hopa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Akyürek'in sorunun çözümü konusunda yardımcı olma sözü verdiği otobüs firması yetkilileri ve şoförler, daha sonra eyleme son verdi.

Protesto nedeniyle Sarp Sınır Kapısı'nda araç giriş ve çıkışlarında aksamalar yaşandı. Eylem sonrası ise kapıdaki araç ve yolcu giriş çıkışları normale döndü.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x