Ordu'daki sel ve heyelan
banner40

banner39

Ordu'daki sel ve heyelan

29 Haziran 2016 Çarşamba 14:50

Ordu'nun Fatsa ve Gürgentepe ilçelerinde geçtiğimiz günlerde yağan sağanak yağmur ve ardından yaşanan selin yaraları sarılıyor.

Ordu'daki sel ve heyelan
Ordu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından yapılan yazılı açıklamada, Fatsa ve Gürgentepe ilçelerinde meydana gelen sel ve heyelandan can kaybı yaşanmadığı, yollarda ve sanat yapılarında büyük hasarlar oluştuğu, muhtemel heyelan riskine karşı ise 2 adet konutun tahliyesine karar verildiği belirtildi.

AFAD tarafından yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: 

"İlimiz genelinde bölgesel yaz yağmurları sonucu Fatsa ilçesi Yavaş Mahallesi ile Gürgentepe ilçesi Eskiköy Mahallesinde sel ve heyelan meydana gelmiştir. Sel ve heyelan sonucunda can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Sel ve heyelandan etkilenen bölgede Müdürlüğümüz teknik ekiplerince 30 binada incelemeler yapılmıştır. Değerlendirmeler sonucu Fatsa ilçesi Yavaş Mahallesinde 2 adet konuta muhtemel heyelan riskine karşı tahliye kararı verilmiştir. Lokal sıkıntılı binalar kontrol etüdüne alınarak takip edilecektir. Düzenlenen jeolojik etüd raporları sonucu bazı konutlarda önleyici tedbirler belirlenmiştir. Sel sonucu bölge yolları ve sanat yapılarında büyük hasarlar meydana gelmiştir. Tarım alanlarında heyelan sonucunda çeşitli boyutlarda zayiatlar oluşmuştur."


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x