Ordu’da kumsalda ay yıldızlı görsel şölen
banner40

banner39

Ordu’da kumsalda ay yıldızlı görsel şölen

31 Ağustos 2015 Pazartesi 15:18

Ünye Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Yalı Mevki kumsalında düzenlenen programda, şehit ve gazi aileleri ay yıldız şeklinde hazırlanan masalarda ağırlandı.

Ordu’da kumsalda ay yıldızlı görsel şölen
Ünye’de kumsalda organize edilen gecede masalar hilal şeklinde dizayn edilirken, ortaya da yıldız yakılarak farklı bir görüntü oluşturuldu. Destan türküleri ve şiirlerinin okunduğu gecede duygu dolu anlar yaşandı.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği Ünye Temsilciliği Başkanı Yalçın Taşçıoğlu, şehit ve gazi ailelerinin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutladı.

Garnizon Komutanı Binbaşı Gökhan Çoşkun, “Mensubu olduğum Türk Silahlı Kuvvetleri, Kurtuluş Savaşı’nda nasıl azim ve kararlılıkla mücadele etmiş ise bundan sonra da aynı fedakarlıkla görevine devam edecektir. Bizler bu ülkeyi canımız pahasına korumaya ant içmiş bir meslek grubundayız. Bu duygularımı dosta düşmana tekrar duyurmak isterim” dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, milli ruhumuzun, bağımsızlık ve vatan şuuruyla öne çıkan en görkemli zaferlerinden birinin 30 Ağustos, büyük istiklal mücadelesi olduğunu söyledi.

Türk milletinin birliğini ve beraberliğini bozmaya çalışanların asla amaçlarına ulaşamayacaklarını vurgulayan Çamyar, şunları kaydetti:

“30 Ağustos Zaferiyle istiklal ve istikbal mücadelemiz tabii ki bitmedi. Türk milletinin birlik ve beraberliğini yıpratmaya yönelik girişimleri tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de yaşamakta ve görmekteyiz. Yüzyıllarca bu milletin birlik ve beraberliğine yapılan sayısız saldırılar sonucunda Allah’a şükürler olsun ki tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan olarak Türkiye Cumhuriyetimiz dimdik ayakta durmaktadır. Çünkü milletimiz daima ülkesine sahip çıkarak vatanı uğurunda hiçbir fedakarlıktan kaçınmamıştır. Bu topraklarda fitneye asla izin vermeyeceğiz.”  

Gecenin sonunda şehit ve gazi ailelerine protokol üyeleri tarafından, üzerinde "vatan sizlere daima minnettar kalacaktır" yazılı plaket ve hediye takdimi yapıldı.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x