Ordu'da gıda zehirlenmesi şüphesi
banner40

banner39

Ordu'da gıda zehirlenmesi şüphesi

27 Ekim 2016 Perşembe 10:28

Ordu’nun Ünye ilçesinde 11 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.

Ordu'da gıda zehirlenmesi şüphesi
 Ordu’nun Ünye ilçesinde 11 öğrenci gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.
Ünye’de taşımalı eğitim verilen bir okulda 11 öğrenci  mide bulantısı ve baş dönmesi şikayetleri üzerine okul yönetimi tarafından 112 Acil Sağlık ekiplerine haber verilerek Ünye Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Kan örnekleri alınan öğrenciler, hastanede müşahede altına alındı. Hastane yetkilileri, öğrencilerin besin zehirlenmesi ihtimali üzerinde durulduğunu bildirdi.

Ünye Milli Eğitim Müdürü Musa Erdem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların, gıda zehirlenmesi şüphesiyle rahatsızlıklarını dile getirmesi üzerine okul idaresi tarafından sağlık ekiplerine haber verilerek hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Mide bulantısı ve baş dönmesi şikayeti bulunan öğrencilerin hastanede tedavi altına alındığını ifade eden Erdem, şunları kaydetti:

"Çocuklarımıza doktor nezaretinde serum veriliyor. Şu an çocukların sağlıkları yerinde. Herhangi bir sorun yok. Tedavileri sürüyor. Şu aşamada çocukların sağlığını olumsuz yönde daha ileriye götürecek bir durum söz konusu olmadığı görülüyor. Çocukların ifade ettiği kadarıyla kantinden aldıkları tavuk dönerden dolayı gıda zehirlenmesi yaşadıkları ifade ediliyor. Kantinden numuneler okul idaresi tarafından alındı. Ünye Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden uzman ekipler de ürünle ilgili numune almak ve kontrolleri yapmak üzere gönderildi. Çocukların sağlığı her şeyden önemli. Çocuklarımızın taburcu olmaya başladığını öğrendik, o da bizi sevindirdi.”


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x