Ordu yeni büyükşehir planıyla kalkınacak
banner40

banner39

Ordu yeni büyükşehir planıyla kalkınacak

03 Nisan 2014 Perşembe 09:50

AK Parti'den Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Enver Yılmaz, mazbatasını aldı.

Ordu yeni büyükşehir planıyla kalkınacak
Yılmaz, beraberinde Ak Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Akyol, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, belediye meclis üyeleri ve partililerle adliyeye gelerek mazbatasını İl Seçim Kurulu Başkanı'ndan aldı.
Enver Yılmaz, burada yaptığı açıklamada, kendi adına 122 günlük bir mücadelenin ardından seçimlerin resmi belgesi mazbatayı aldığı için mutlu olduğunu söyledi.

ORDU YENİ BÜYÜK ŞEHİR PLANIYLA KALKINACAK
Yılmaz, şöyle konuştu:

"Hakikaten Ordu, tarihinde belki de bir faninin ender rastlayabileceği bir seçim sonucuyla karşı karşıya. Tabi kurucu büyükşehir belediye başkanlığının farklı bir algısı var. Seçim kazanan belediye başkanlarımızın çoğu bir makama geçecekler, ama kurucu büyükşehir belediye başkanının fiziki anlamda devralacağı bir birim yok. Bu anlamda, İnşaallah, bu belgeyle Ordu'da büyükşehri yeniden inşa edeceğiz. Ben burada bu belgenin gerçek sahibi vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Zira biz burada sadece milletimiz adına iş yapan siyasetçileriz. İnşaallah, hemşehrilerimize mahcup olmayacak, Ordumuz'un yeni büyükşehir planıyla kalkınmasına vesile olacak bir yönetim anlayışı oluşturacağız."

Yılmaz, seçim gecesi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile telefonla üç kez görüşme yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"O akşam sayın Başbakanımız ile üç defa telefon görüşmesi yaptım. İlkinde o aradı, ikincisinde ben aradım. Üçüncüsünde tekrar sayın Başbakanımız aradı. İlk aradığımda kar dolayısıyla henüz bazı sonuçlar resmi olarak elimize gelememişti. Partimizin oluşturduğu sistemde biz sonucu çok kısa bir sürede öğrendik. Sandıklar açıldıktan iki saat sonra büyükşehir dahil olmak üzere 19 ilçeyi kazandığımızı öğrenmiştik. Sayın Başbakanımız ile bu süreci paylaştık. En son gece bir görüşmemiz daha oldu ama o bana kalsın."

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x