Nefesimizi kesiyorlar!
banner40

banner39

Nefesimizi kesiyorlar!

07 Nisan 2014 Pazartesi 17:54

Sinop Nükleer Karşıtı Platform üyeleri, merkez Abalı köyü İnceburun mevkisinde ağaç katliamı yapıldığını belirterek, kesim alanında basın toplantısı gerçekleştirdi.

Nefesimizi kesiyorlar!
Platform sözcüsü Zeki Karataş, nükleer santral öncesi ağaçsız alan oluşturulmak istendiği için bölgedeki ağaçların kesildiğini öne sürdü.
"Abalı köyü sınırları içerisinde, bizlerin nefes almasını sağlayan ormanlık alanlarımız acımasızca katledilerek nükleer santral yapımı öncesi ağaçsız alan yaratılarak ormansızlaştırılmaktadır" diyen Karataş, şöyle devam etti:

"35 hektarlık alanda devam eden on binlerce ağaç kesimi,  endüstriyel plantasyon sahalarındaki planlı ormancılık faaliyetleri  olarak rutin faaliyet olarak gösterilemez. Orman kesimini, bir gençleştirme ve iyileştirme faaliyeti olarak gösterip kamuoyu yanıltılmak istenmektedir. Son bir yıl içerisinde 130 hektarlık alan ormansızlaştırılarak toplam 225 bin ağaç katledilmiştir. İnceburun Yarımadası içerisinde 1. derece Doğal Sit olan Hamsilos Tabiat Parkını, 2. derece Doğal Sit alanı olan Akliman mevkiis ile 1. ve 3. Doğal Sit alanı statüsündeki Sarıkum Gölü ve çevresi bulunmaktadır. Sarıkum Gölü aynı zamanda sulak alan, önemli bitki ve kuş alanı ile koruma altındadır. Bozburun Yaban Hayatı Geliştirme ve özel avlağı bu saha içerisindedir. Biz Sinop halkı olarak siyasal iktidarın, Sinop halkına rağmen aldıkları kararları tanımıyoruz ve onaylamıyoruz. Taksim Gezi Parkı direnişi örneğinde olduğu gibi yaşam alanlarına sahip çıkan yurttaşlarımızın, İnceburun’daki yüz binlerce ağaç kesimine seyirci kalmayacağımızı hatırlatır, konuyla ilgili olarak ulusal ve de uluslararası hukuk yoluyla da gerekli başvurularımızı yapacağımızı belirtiriz."

Karataş, ağaç kesimlerinin durdurulması için 26 Nisan 2014 tarihinde Sinop’ta miting yapacaklarını da sözlerine ekledi.

Platform üyeleri daha sonra Sinop Valiliği başta olmak üzere Orman Genel Müdürlüğüne ve ilgili bakanlıklara Bilgi Edinme Kanunu çerçevesinde ağaç kesiminin gerçek nedenlerini öğrenmek için dilekçe gönderdi.
banner5

Yorum Gönder

@name x