Muz yüklü konteynerden 15 Kilogram kokain çıktı
banner40

banner39

Muz yüklü konteynerden 15 Kilogram kokain çıktı

13 Ekim 2014 Pazartesi 11:42

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin yaptığı operasyonla Kolombiya’dan hareket eden Singapur bandırılalı bir yük gemisinde 15 kilo 108 gram uyuşturucu madde ele geçirildi.

Muz yüklü konteynerden 15 Kilogram kokain çıktı
Uyuşturucu tacirlerinin kokaini, içinde muz bulunan konteynerde ülkeye sokmaya çalıştığı öğrenildi.

Bir kişinin gözaltına alındığı operasyon jandarma kamerasına yansıdı.

Kolombiya’dan hareket eden Singapur bandıralı M.B. isimli bir yük gemisinde uyuşturucu madde kokain gizlendiği ve Avcılar Ambarlı’da bulunan Kumport limanına geleceği ihbarı alındı.

Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler, geminin uydu takip sistemi ve internet üzerinden yolculuğu süresince tüm hareketlerini izlemeye aldı. Önceki gün sabah geminin Ambarlı’daki limana girmesiyle birlikte jandarma ekipleri ve gümrük muhafaza memurları ortak operasyon yaptı.

Uyuşturucu maddenin gizlendiği daha önceden tespit edilen konteyner ile bunlardan sorumlu firmaya ait toplam 10 adet konteyner önce x-ray cihazı ile kontrol edildi.

Narkotik köpekleri ile birlikte yapılan arama sonucunda muz yüklü konteynerlerden birisinin soğutma bölümünde preslenmiş paketler halinde gizlenmiş, toplam piyasa değeri 3 milyon lira olan 15 kilo 108 gram kokain maddesi ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak Türk uyruklu bir kişi yakalanarak adlî işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edildi.

Yakın zamanlarda yapılan operasyonlarda 114 kilogram eroin ve 795 kilogram esrar maddesinin de ele geçirildiği belirtildi.


kaynak: zaman 
banner5

Yorum Gönder

@name x