Muhtara sinirlendi, muhtar adayı oldu
banner40

banner39

Muhtara sinirlendi, muhtar adayı oldu

20 Şubat 2014 Perşembe 13:14

Samsun'un Ladik ilçesi Saray Mahallesi'nde yaşayan 60 yaşındaki Zahide Ertaş, bir işini yaptırmak üzere gittiği mahalle muhtarından olumsuz yanıt alınca muhtar adayı oldu

Muhtara sinirlendi, muhtar adayı oldu
Ladik ilçesi Saray Mahallesi'nde yaşayan 4 çocuk annesi 60 yaşındaki Zahide Ertaş, bir işini yaptırmak üzere gittiği mahalle muhtarından olumsuz yanıt alınca muhtar adayı oldu. 
Hazine arazisinde bulunan evlerinin parasını ödedikten sonra tapu işlemleri için mahalle muhtarına giden Ertaş, muhtarlığın yanı sıra iş yeri sahibi olan muhtarın kendisine "şimdi başka işim var, sonra gel" demesi üzerine sinirlenerek muhtar adayı olmaya karar verdi.

Aynı gün çektirdiği fotoğrafları büyüterek, ilçedeki kahvehane, kasap ve diğer iş yerlerine dağıtan Ertaş, muhtar adayı olduğunu daha sonra ailesine açıkladı.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Ertaş, muhtar seçilmesi halinde gece gündüz mahallelinin hizmetinde olacağını söyledi.

Oğlu Kamil Ertaş ile akşam evleri dolaşarak oy isteyen Ertaş, "Mahalleliye telefon numaramı bırakacağım. Yolları temizleyeceğim. Mahallemize mescit yaptıracağım. Dereyi kapattıracağım. Piknik alanımız var, piknik alanımızı düzenleyeceğim. Çöpler hiç dolu olmayacak. Gece oğlum ile evleri dolaşıp destek topluyorum" dedi.

- "Muhtar olursam sonraki seçimlerde belediyeye aday olacağım"

Muhtar olması halinde evinin bahçesinde kurban keserek mahalleliye dağıtacağını açıklayan Ertaş, muhtarlıktan sonra belediye başkanı adayı olmak istediğini de belirtti.

Kadınların kendisini desteklediğini savunan Ertaş, şunları kaydetti:

"Başka mahallede oturan arkadaşlarım 'keşke sizin mahallede olsaydım destek için' diyorlar. 3 erkek aday var. İkisi muhtarlık yaptı. Onların ne işler yaptığına baktık zaten, şimdi bir yeni var. Muhtarların işi varmış, benim işim yok. Ben vatandaşın hizmetinde olacağım. Bir kağıt bile imzalamaya zorlanıyorlar, olmaz. 'Benim işim var' diyorlar, olur mu öyle? Muhtar olan adam öyle söylemez. Söylememesi lazım. Benim hiçbir işim yok. Tekstil fabrikasında çalışıyorum ama işimi bırakacağım. Herkese hizmet edeceğim. Yolları hiç kirli görmeyecekler. Gerekirse kendim süpüreceğim. Bir sonraki yerel seçimlerde belediye başkanlığı için yarışacağım."

Ertaş'ın oğlu Kamil Ertaş ise annesinin muhtar adayı olduğunu duyunca oldukça şaşırdığını belirtti.

Annesinin mahallede sevildiğini ve liderlik özelliğine sahip olduğunu belirten Ertaş, "Başaracağına inanıyorum. Mahallemize bir kadın elinin değmesi gerekiyor. Diğer kadın adayların önünü de açacağını düşünüyorum. Seçim çalışmaları da gayet iyi gidiyor. İnşallah kazanacağız. Kadınların desteği büyük. Herkesin evine gidiyoruz. Toplamda 300 seçmen var. 110 oyla kazanabileceğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Ladik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şeflerinden Bahri Yaman ise Zahide Ertaş gibi kadın adayları desteklediklerini belirterek, "Türkiye'de bayan adayların 'biz erkeklerden daha iyi yönetim yaparız' demeleri bizi gururlandırıyor. Kendisi Saray Mahallesi muhtar adayı. Çok muhtar adayı gördük ama bu kadar canı gönülden bunu isteyeni görmedik" diye konuştu.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x