Milletvekili Bakır,üreticilerin sorunlarını dinledi
banner40

banner39

Milletvekili Bakır,üreticilerin sorunlarını dinledi

05 Şubat 2014 Çarşamba 10:14

AK Parti Samsun Milletvekili Tülay Bakır, süt ve kırmızı et üreticilerinin sorunlarını dinledi.

Milletvekili Bakır,üreticilerin sorunlarını dinledi
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'nca bir otelde düzenlenen süt ve kırmızı et üreticileri toplantısına katılan Bakır, burada sektör temsilcilerinin sorunlarını dinledi.

Süt ve kırmızı et sektörünün Samsun’da başarılı bir noktaya geldiğini belirten Bakır, şöyle konuştu:

“Bazı işletmelerimizin 2 ton gibi düşük kapasiteden bugün 100 ton kapasiteye ulaşmış ve sağladıkları istihdam ile yurt dışına ihracat yapar hale gelmişlerdir. Süt sektörünün ihtiyacının karşılanmasında sütün toptan ve uygun ortamlarda alınması çiftçilerin bir arada üretim yapmalarıyla mümkündür. Köylerimizde süt toplama merkezleri yapılmalıdır. Kırsaldan elde edilen süt kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla da gerekli araştırma ve çalışmaların yapılması gereklidir. Ayrıca üretici birlikleriyle bu alanda faaliyet gösteren sanayi sektörlerinin sürekli iletişim halinde olmaları, çiftçilerin üretimde süreklilik sağlamaları açısından büyük önem taşımaktadır."

Samsun'da modern bir mezbahaya ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Bakır, "Et besiciliğinde verimli ırklar üzerinde çalışmalar yapılması da et verim ve kalitesinde artış sağlayacaktır. Samsun’da tarımsal alanda hizmet veren bütün kuruluşlarla işbirliği halinde olunması gerekli. Gerek süt gerekse kırmızı et sektöründeki sorunların çözümü noktasında elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x