Merzifon Belediye ekipleri ölçü ve tartı aletlerini denetimini yaptı
banner40

banner39

Merzifon Belediye ekipleri ölçü ve tartı aletlerini denetimini yaptı

09 Şubat 2016 Salı 09:42

Merzifon Belediyesi Ruhsat Denetim ve Tartı Aletleri Ölçü Muayene Müdürlüğü ekipleri, pazar yeri ile iş yerlerinde kullanılan tartı ve ölçü aletlerinin kontrollerini yaptı.

Merzifon Belediye ekipleri ölçü ve tartı aletlerini denetimini yaptı
 Merzifon Belediyesi Ölçü ve Tartı Aletleri Ruhsat Denetim Müdürü Cengiz Telli, yaptığı açıklamada, yıl içerisinde ölçü ve tartı aletleri genel muayenesi ruhsat ve denetimlerini zabıta müdürlüğü ekipleriyle gerçekleştirdiklerini söyledi.
Pazar yerlerindeki esnafın terazi ve tartımlarını kontrol ettiklerini anlatan Telli, "Esnafın sağlıklı tartım yapması ve yanlış olan hatalı tartım yapanların terazilerinin değiştirilmesi konusunda denetimlerimizi yapıyoruz" dedi. 

Halkın daha sağlıklı alışveriş yapabilmesi için denetimleri her ay belirli sıklıklarla gerçekleştirdiklerini bildiren Telli, şunları kaydetti:

"Kontrollerimiz sadece pazar yerleri ile değil, iş yerlerini de kontrol ediyoruz. Bu kontrollerimizde hem beyannamelerini alıyoruz hem de tartıların düzenli çalışıp çalışmadığını, eksik tartıp tartmadığını kontrol ediyoruz. Pazar yerlerinde de birkaç noktada bizim terazilerimiz var, vatandaşımız aldığı ürünün buralarda tartarak doğru olup olmadığını kontrol edebilir. Bu denetimlerimiz sayesinde vatandaşımıza daha sağlıklı alışveriş imkanı sağlıyoruz. Pazarlarda olsun alışveriş merkezlerinde olsun sorumlu kişilerin farkına varmadan haksız kazanç sağlamaları bu kontrollerle engellenmiş oluyor."

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x