Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 77. yılı
banner40

banner39

Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 77. yılı

27 Aralık 2013 Cuma 18:01

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu: "Düşünceleri ve eylemleriyle büyük olduğu kadar yaşamı ve kişiliğiyle de mütevazi biri olan Akif, milletimizin gönlünde derin izler bırakmış ve hiç unutulmamıştır"

Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 77. yılı
Gümrükçüoğlu, Mehmet Akif Ersoy'un vefatının 77. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, milli mücadelenin sembol isimlerinden İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'u rahmet, minnet ve şükranla andığını belirtti.
Milli mücadelenin hep devam ettiğini vurgulayan Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Destansı bir mücadelenin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan İstiklal Marşı'mızın şairi Mehmet Akif Ersoy gibi pak bir ruhu, temiz bir vicdanı, onun yüksek ideallerini ve davasını bugün bir kez daha minnetle yad ediyoruz. Onu hakkıyla anmak ve ona layık olmak, Mehmet Akif'i düşünceleriyle, dünya görüşüyle güç karşısındaki asil duruşuyla tanımayı gerektirir. Düşünceleri ve eylemleriyle büyük olduğu kadar yaşamı ve kişiliğiyle de mütevazi biri olan Akif, milletimizin gönlünde derin izler bırakmış ve hiç unutulmamıştır."

Gümrükçüoğlu, milletin Mehmet Akif Ersoy'u daima sevgi ve minnetle andığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Milli Marşı'mızın mısralarını büyük bir coşkuyla okurken Mehmet Akif'in vatanperverliğini ve bağımsızlık sevdasını da yüreğimizde hissetmekteyiz. İstiklal Marşı'mızın eşsiz mısraları arasına gizlediği bağımsızlık tutkusu, bayrak ve vatan sevgisi milli karakterimizin en güzel yansımalarıdır. Ayrılık yerine birliği, kavga yerine kardeşliği öğütleyen Akif, bizim için daima yol göstericidir. Devrinin büyük aydınlarından olan Akif, fikirleri ve düşünceleriyle bugüne ışık tutmaktadır. Ondan etkilenmeye ve duyarlılıklarından ilham almaya devam edeceğiz. İstiklal mücadelemizin sembol isimlerinden, Milli Marşı'mızın şairi merhum Mehmet Akif Ersoy'u ölüm yıl dönümünde saygı, şükran ve rahmetle anıyorum."

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x