"Madencilerden" üniversite öğrencilerine yurt
banner40

banner39

"Madencilerden" üniversite öğrencilerine yurt

11 Ocak 2014 Cumartesi 15:46

Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı, barınma sorunu çeken üniversite öğrencilerine yönelik yurt inşa ettirilecek yurt için çalışmalarını sürdürüyor

"Madencilerden" üniversite öğrencilerine yurt
Zonguldak'ta, madencilere çeşitli yardım ve destekler için Türkiye'nin ilk sosyal güvenlik kuruluşu olarak kurulan Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı, barınma sorunu çeken üniversite öğrencilerine yönelik inşa ettirilecek yurt için çalışmalarını sürdürüyor.


Havza'da 1848'de kömür işletmeciliğine başlanmasının ardından 1935'e kadar süren özel işletme döneminde, şirketlerin işçilere haklar tanımamasının bölgede yarattığı huzursuzluk üzerine Atatürk'ün direktifleriyle 22 Temmuz 1923'de Türkiye'nin ilk sosyal güvenlik kuruluşu olarak kurulan Amelebirliği, işçilerden toplanan aidatlarla ağırlık olarak madencilere hizmet vermeyi sürdürüyor.

Türkiye Taşkömürü Kurumunda (TTK) çalışan işçi sayısının azalmasıyla Amelebirliğinin yöneticileri, sandık gelirlerini artırmanın yanı sına üniversite öğrencilerinin barınma sorununa katkı sağlamak için yurt inşa etme kararı doğrultusunda çalışmalar yürütüyor.

Amelebirliği Başkanı Hasan Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 500 öğrenci kapasiteli kız ve erkek öğrenciler için ayrı ayrı yapmayı planladıkları yurt için arsa sorununu kısa sürede çözüme kavuşturduklarını söyledi.

Yurt kapasitesinin ileri ki dönemlerde artabileceğini ifade eden Yılmaz, "Amelebirliği olarak öğrencilerimizin barınma ihtiyacına yönelik yurt yapmaya karar vermiştik. Yerle ilgili arayışlarımız vardı. Bunları tamamladık. Ereğli Tapu Müdürlüğüyle yaptığımız görüşmede eksiklikleri de ortadan kaldırdık. Yapılacak bu yatırımla öğrencilerimizin barınma sorununu ortadan kaldırmayı hem de çalışan işçi sayısındaki azalmaya bağlı olarak geliri düşen birliğimize ek kazanç sağlamayı hedefliyoruz" diye konuştu.

banner5

Yorum Gönder

@name x