Maden ocağındaki asansör kilidi davalık oldu
banner40

banner39

Maden ocağındaki asansör kilidi davalık oldu

11 Eylül 2014 Perşembe 09:29

Zonguldak'ta bir maden ocağında, işçilerin erken çıkmalarını önlemek için asansör kapılarının kilitlenmesi mahkemeye taşındı.

Maden ocağındaki asansör kilidi davalık oldu
Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait 1800 işçinin çalıştığı maden ocağında, işçilerin asansörüne kilit vurulmaıs olayı davalık oldu.
İşçiler madene girdikten sonra kapı ve asansörlerin kilitlenmesinin, ocakta üretimi artırmaya yönelik olduğu ve uygulamanın 2011'de başlatıldığı kaydedildi.

İşçilerin uygulamaya yönelik eylemleri sonuç vermeyince, Genel Maden İşçileri Sendikası, iş güvenliğinin ihlal edildiği gerekçesiyel 9 Temmuz'da mahkemeye gitti.

Dava dilekçesinde, 19 Eylül 2013'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nca hazırlanan 'maden işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği' yönetmeliğinin 'acil çıkış kapıları kilitli olamaz. Bu yollarda çıkışın zorlaştıracak hiçbir engel bulundurulamaz' şeklindeki maddenin ihlal edildiği belirtildi.

Mahkemenin TTK'nın savunmasını beklediği öğrenildi.

Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Osman Tutkun, "İnşallah bu uygulama nedeniyle bir arkadaşımızın canı yanmaz. Bunun vebali kurum yetkililerinindir. Bu uygulama köle düzeni. Yargı bizi haklı bulacak" dedi.

banner5

Yorum Gönder

@name x