Lisanslı depoculuk umudunu koruyor
banner40

banner39

Lisanslı depoculuk umudunu koruyor

06 Şubat 2014 Perşembe 13:47

TOBB, TMO, Ordu Valiliği ve Ordu Özel İdaresi ortaklığıyla Ünye ilçesinde kurulan Lisanslı Depoculuk AŞ'nin faaliyetlerini durdurma kararı almasına rağmen fındık üreticisi lisanslı depoculuk umudunu koruyor

Lisanslı depoculuk umudunu koruyor
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), Ordu Valiliği ve Ordu İl Özel İdaresi ortaklığıyla Ünye ilçesinde kurulan Lisanslı Depoculuk AŞ'nin  faaliyetlerini durdurma kararı almasına rağmen fındık üreticisi, lisanslı depoculuk umudunu koruyor.
Ordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lisanslı depoların fındığın geleceği adına çok önemli olduğunu belirterek, "Ünye ilçemizdeki lisanslı deponun faaliyetlerini durdurma kararı, bu düşüncemizde herhangi bir değişikliğe yol açmadı" dedi.

Ordu merkeze lisanslı depo kurulması yönünde çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Cörüt, şöyle konuştu:

"Ünye ilçesinde kurulan lisanslı deponun yeteri kadar tanıtımı yapılmadı. Kar amaçlı kurulduğu için bir an önce kar etmeyi düşündüler. Kar amacından önce üreticiyi oraya nasıl çekebiliriz düşüncesi hakim olmalıydı. Dolayısıyla yeteri ilgi olmadığı için böyle bir karar alındı. Şimdi biz ziraat odası başkanları ile bir araya gelerek Ordu merkezde bir lisanslı depo oluşturmayı düşünüyoruz. Bunu yaparken de 'acaba yine kapanır mı' endişesi yaşamıyoruz. Çünkü Ordu merkezde üretici o depoları dolduracaktır."

- "Ukrayna kaynaklı bir firmayla görüşüyoruz"

Ukrayna kaynaklı bir firmayla görüştüklerini bildiren Cörüt, üreticilerin lisanslı deponun kurulması yönünde kendilerine talepte bulunduğunu belirterek, "Daha önce görüşmeler yaparak belli bir noktaya gelmiştik ancak Ukrayna'nın ekonomik olarak kendi içinde yaşadığı sıkıntılar nedeniyle firma yetkilileri biraz zorlandılar. Onlardan gelecek haberi bekliyoruz. Eğer olumsuz olursa başka planlarımız var. Devlet destekli çözüm arayışı içine gireceğiz." ifadelerini kullandı. 

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x