Kömür karası madencilerin büyük tepkisi!
banner40

banner39

Kömür karası madencilerin büyük tepkisi!

17 Şubat 2014 Pazartesi 14:00

Madenciler, TTK'nın maden ocağındaki hava dönüş yolları ve su havuzları galeri ıslah işininin özel sektöre yaptırılacak olmasını protesto etti

Kömür karası madencilerin büyük tepkisi!
Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) üyesi madenciler, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesinin maden ocağındaki hava dönüş yolları ve su havuzları galeri ıslah işinin özel sektöre yaptırılacak olmasını protesto etti.
Maden ocağının eksi 200/300/350/400/450 kodlarındaki galeriler ile eksi 300/400/450 kodlarındaki su havuzlarının tarama işlerinin ihale doğrultusunda yüklenicinin temin edeceği personel aracılığıyla yaptırılmasına karşı çıkan yaklaşık 150 madenci, TTK Genel Müdürlüğü önünde eylem yaptı.

Sendika yöneticilerinin de destek verdiği madenciler, slogan atarak TTK yönetimine tepki gösterdi ve maden ocağındaki işlerin özel sektör vasıtasıyla yaptırılmak istenmesini protesto etti.

- "Taşeron uygulamalar yer altından ve Türkiye'nin gündeminden kalkıncaya kadar eylemlerimize devam edeceğiz"

GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş, yaptığı konuşmada, TTK Genel Müdürlüğünün son olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığından 3 bin 200 işçi talebinde bulunduğunu söyledi.

İşçi açıklarının giderilmemesi nedeniyle kurum yetkililerinin Armutçuk'ta taşerona iş verme girişimlerine kesinlikle karşı olduklarına dikkati çeken Alabaş, şöyle konuştu:

"Bugün Armutçuk'taki iş için ihalede teklif verilme sürecinin son günü. Armutçuk, metan yoğunluğu ve yangına en müsait bölgelerimizden birisidir. Biz 17 Mayıs 2010'da Karadon'da, 7 Ocak 2013'te Kozlu'da taşeron uygulamalarının yer altında can yaktığını, canımıza kastettiğini yaşayarak öğrendik. Dolayısıyla Armutçuk'ta aynı acıları yaşamak istemediğimizi ve genel müdürlüğün bu karardan vazgeçmesi gerektiğini söyledik. Sendika olarak canımıza kasteden bu taşeron uygulamalar yer altından ve Türkiye'nin gündeminden kalkıncaya kadar eylemlerimize kararlılık içinde devam edeceğiz. Maden işçisi bu kurumun gerçek sahibidir."

Madenci Salim Çalık ise kömür ocağında taşeron işçilere yer verilmesini istemediklerini kaydederek, "Biliyoruz ki Karadon'da 30, Kozlu'da 8 kişi bu taşeron uygulamalar sonucunda öldü. Biz ne ölmek ne de başka bir arkadaşımızın sömürülerek ölüme gönderilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Madenciler, açıklamanın ardından slogan atarak dağıldı.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x