Kızılırmak Deltası resim sergisi
banner40

banner39

Kızılırmak Deltası resim sergisi

11 Şubat 2016 Perşembe 09:46

Samsun'un Bafra ilçesinde Kaymakamlık ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği tarafından Kızılırmak Deltası ve sulak alanların önemi hakkında sinevizyon gösterimi ve fotoğraf sergisi düzenlendi.

Kızılırmak Deltası resim sergisi
Bafra Hasan Çakın Halk Kütüphanesi konferans salonunda yapılan programda Kızılırmak Deltası ve sulak alanların önemine dair Milli Parklar Şefi Cengiz Akyüz tarafından slayt sunumu yapıldı. 

Türkiye'deki 420 kuş türünden 340'ının deltada bulunduğunu belirten Akyüz, "Bu türlerin 140'ı bu alanda üremelerini gerçekleştiriyor. Dünyada nesli tehlike altında olan 24 kuş türünden 15'i de deltada tespit edildi. İleri zamanlarda deltada leylek günleri yapılması konusunda bir çalışmamız olacak. Kızılırmak Deltası, kış aylarında dahi en çok kuşun görüldüğü bir yerdir" dedi.

Daha sonra Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'nde çekilen 25 fotoğrafın bulunduğu sergi gezildi. Programa Kaymakam Halis Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hakan Arıkan, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Bafra Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ali Kemal Ayan ile daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x