KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞEHRİN TAMAMINA YAYILACAK
banner40

banner39

KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞEHRİN TAMAMINA YAYILACAK

27 Mart 2024 Çarşamba 14:15

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nun yeni dönem projeleri arasında yer alan ‘Ada Bazlı Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi’ büyük heyecana yol açtı.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞEHRİN TAMAMINA YAYILACAK
Kale yamaçlarında yer alan yerleşim bölgesinde başlatılan kentsel dönüşümün ikinci dönemde şehrin tamamına yayılması planlanıyor.

Kentsel alanlarda yaşanan konut sorunlarının çözüme kavuşması amacıyla hayata geçirilmesi planlanan Ada Bazlı Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi, belirlenen bir bölgenin bütünsel gelişimini ve dönüşümünü hedefliyor.

Proje; Altyapıyı güçlendirme, yeşil alanları artırma, ulaşım sistemini geliştirme ve yaşam kalitesini yükseltme gibi hedefleri beraberinde getirirken, bölgenin daha yaşanabilir ve daha güvenli hale gelmesine imkân tanıyor.

Projelere ilişkin vatandaşlara ücretsiz bina analizi, finansman, proje ve hukuk danışmanlığı hizmetleri verilecek olması da büyük önem taşıyor.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, seçilecek bölgelere hazırlanacak projelerde şeffaf bir süreç yürütüleceğini ve halkın görüşlerinin dikkate alınacağını kaydetti.

Gelecek nesillere daha güvenilir bir çevre bırakmak ve insanların yaşam kalitesini artırmak adına kentsel dönüşümü hızlandırmak için şehrin dokusuna uygun kapsamlı bir planın hayata geçirileceğinin altını çizen Başkan Şenlikoğlu, projenin sadece fiziksel dönüşümü değil, aynı zamanda toplumsal ve ekonomik açıdan da kente değer katacağına dikkat çekerek, “Bu devasa projemizde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızdan da destek alacağız. Sayın Bakanımız Mehmet Öshaseki ile bu konuda görüşmelerimiz oldu. Proje, şehrimizin sosyal ve ekonomik kalkınmasına da katkı sağlayacak. Giresun’umuzu daha güzel bir geleceğe doğru taşımak amacıyla çalışıyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x