Kaz Gölü'ne kameralı koruma
banner40

banner39

Kaz Gölü'ne kameralı koruma

22 Temmuz 2014 Salı 12:17

Tokat'ın Pazar ilçesindeki Kaz Gölü Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Kuş Cenneti, gölün kıyısındaki bazı noktalara yerleştirilen kameralarla gözetleniyor.

Kaz Gölü'ne kameralı koruma
Türkiye'nin uluslararası öneme sahip sulak alanları arasında yer alan Kaz Gölü Kuş Cenneti, 108 kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı Tokat Şube Müdürlüğü'ne bağlı 4 bekçinin koruduğu Kaz Gölü, kıyıdaki bazı noktalara yerleştirilen 4 güvenlik kamerasıyla 24 saat izleniyor.
Bölgede kaçak avlanmayı önlemek için denetimler yapan bekçiler, göldeki kuşlara ve sazlık alanlara zarar verebilecek kişilere karşı kameralar sayesinde daha etkin görev yapıyor.

Tokat Valisi Cevdet Can, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kaz Gölü, Türkiye'de hemen herkes tarafından biliniyor" dedi.

Kaz Gölü'nün Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'nce korunduğunu belirten Can, gölün yaban hayatı açısından önemine dikkati çekerek, "Burada çok sayıda kuş türü sayılmış. 2 kuş gözetleme kulemiz var. Burası, kuşların yumurtlama yeri. Bu yüzden koruma altına alınmış. Kaz Gölümüz, sadece bekçilerle korunamadığı için geçen yıldan bu yana 4 kamerayla 24 saat gözetleniyor. Bu da önemli bir gelişme" diye konuştu.

Yaban hayatının korunması ve geliştirilmesinin önemini vurgulayan Can, bu tür alanların ülke turizmine katkı sağlayacağını belirtti.

Vali Can, Kaz Gölü'nün Türkiye'nin ender göllerinden biri olduğunu belirterek, "Kameralı sistemi bazı yerlerde hayata geçirmeye çalışacağız. Kaz Gölü'nde hayata geçirdiğimiz bu sistemin diğer doğal hayatı koruma merkezlerine de örnek olacağını düşünüyorum. Yaban hayatı ne kadar geliştirirsek alternatif turizmi yöremize getirmiş oluruz" dedi.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x