Kavak Anadolu Lisesinde bilim fuarı açıldı
banner40

banner39

Kavak Anadolu Lisesinde bilim fuarı açıldı

25 Nisan 2018 Çarşamba 17:33

Kavak Anadolu Lisesinde 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

Kavak Anadolu Lisesinde bilim fuarı açıldı
 Kavak Anadolu Lisesinde 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı açıldı.

Okul Müdürü  Aydın Can, fuarın açılışında yaptığı konuşmada, bilim fuarlarının öğrenmeye istekli, merak eden, araştırmacı, bilinçli bireylerin yetişmesine katkı sağlayan metotlardan biri olduğunu söyledi.

Bu tür etkinliklerin hayal gücü ile yaratıcılığın bileşimi olduğuna dikkati çeken Can, "Bu fuarda çeşitli çalışmalarını sergileyen çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Her biri birer bilim adamı olarak ülkemizi çağdaş uygarlık seviyesine ulaştırabilir." dedi.

Daha sonra öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan gösteriler sunuldu. Kavak Anadolu Lisesi bahçesinde bu yıl ilki düzenlenen şenlik ve açılışı yapılan fuarda 12 danışman öğretmen rehberliğinde ve 40 öğrenci tarafından hazırlanan 20 proje sergilendi.

 Fuardaki projeleri yakından inceleyen ve projeler hakkında öğrencilerden bilgi alan Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kavak Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Necati Menek, öğrencileri tebrik ederek bundan sonraki çalışmalarında başarılar diledi.

Şenlik ve Bilim Fuarı açılışına, Prof. Dr. Menek'in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Orhan Büyük, Bilim Sanayi ve Teknoloji Samsun İl Müdürü Selahattin Altunsoy, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Eyüp Ünlü, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Fuarın 3 gün açık kalacağı öğrenildi.


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x