Kastamonu'da heyelan
banner40

banner39

Kastamonu'da heyelan

18 Nisan 2015 Cumartesi 12:26

İnebolu ilçesine bağlı Gökbel köyünde meydana gelen heyelanda 3 ev oturulamaz hale geldi.

Kastamonu'da heyelan
Kaymakam Gökhan Görgülüarslan, ilçede yoğun bir kış dönemi geçirildiğini ve akabinde bol yağış alınan bir sezon geçirdiklerini söyledi.
Bu durumun arazilerde çökmeler meydana getirdiğini ifade eden Görgülüarslan, şöyle konuştu:

"Köylerimizin muhtelif yerlerinde iskana açık olan yerlerinde, yerleşim birimlerimizde zaman zaman ikametlerimizin de etkilendiği münferit bir takım heyelanlar yaşandı. Gökbel köyünde meydana gelen heyelanda 3 ev oturulamaz hale geldi. Gerekli çalışmayı İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve İl Özel İdaresi yerinde inceleme yaparak gerçekleştiriyor. Burada yapılmış olan bir inşaattan heyelanın kaynaklandığı tahmin ediliyor. AFAD Müdürlüğümüz o alanı takip edecek. Biz de muhtarlığımız kanalıyla oradaki seyri takip edip, elimizdeki imkanlar çerçevesinde bize düşen bir şey olursa biz de gerekli yardımı sağlayacağız."

Görgülüarslan, vatandaşların yaptıkları inşaatların engebeli arazilerin genelini etkileyen bir takım çökmelere sebebiyet verebildiğine işaret ederek, vatandaşların inşaat yaparken ilgili kurumlardan bilgi alarak, bir program ve plan çerçevesinde bu çalışmaları yapmaları gerektiği uyarısında bulundu. 

Köy muhtarı Bilal Özden ise heyelan nedeniyle Baki Özdemir, Mehmet Güneş ve Aydın Özen'e ait evlerin hasar gördüğünü, köy yolunda ise yarılmalar olduğunu dile getirdi.

Köy arazisinde fay hattını andıran 1,5 metrelik çökme ve yarıkların oluştuğunu belirten Özden, "AFAD ekibi köyümüze gelip inceleme yaptı. Zeminden 10-15 metre derinlikte kayma olmuş. Heyelandan 3 ev etkilendi. Evlerin sahipleri İstanbul'da oturuyor. Yazın köye geliyorlar. Şu anda bu evlere oturulamaz raporu verildi. Araziyi incelemeye aldılar. Birkaç sene incelenecek. Tabi bu süre zarfından binalarda oturulamaz. Bina sahiplerine bilgi verdik" diye konuştu.
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x