Karadenizli balıkçılar yeni sezondan umutlu
banner40

banner39

Karadenizli balıkçılar yeni sezondan umutlu

29 Ağustos 2018 Çarşamba 15:14

Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan: "Yeni av sezonunda büyük teknelerin denize açılmasıyla balıkta bol çeşit olacak"

Karadenizli balıkçılar yeni sezondan umutlu

Denizlerde, 1 Eylül'de sona erecek av yasağı öncesinde hazırlıklarına hız veren Zonguldak'taki balıkçılar, yeni sezonun bereketli geçmesini bekliyor. 

Teknelerini ve zarar gören ağlarını onaran balıkçılar, sezonun başlayacağı 1 Eylül'de "Vira Bismillah" diyerek denize açılacak. 

Kozlu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ergün Kayhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni sezondan umutlu olduklarını ifade etti.

Kayhan, şöyle konuştu:

"Karadenizli balıkçıların yeni sezonda denize açılmasıyla halkımız ucuza balık yiyebilir. Şu anda palamudun fiyatı 5 liradan başlıyor. Yeni sezonda büyük teknelerin denize açılmasıyla balıkta bol çeşit olacak. Oltacılar dediğimiz balıkçılar şu anda palamudu yakalıyor ancak 1 Eylül'den sonra halkımız daha da ucuz balık yiyebilecek. Balıkçılarımız tüm hazırlıklarını yaptılar. Bu yıl balık bol miktarda olacak. Uzun zamandır denizlerimizde görülmeyen lüfer ve çinekop ise olta balıkçılarımız tarafından yakalanmaya başlandı."

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın avlanabilir balık boylarıyla ilgili aldığı kararı desteklediklerini de belirten Kayhan, "Bakanlığın uygulamasını olumlu buluyoruz. Gelecek nesillere balık kalabilmesi için güzel bir uygulama." dedi.


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x