Karabük'ten Afrin'e yardım tırı
banner40

banner39

Karabük'ten Afrin'e yardım tırı

23 Nisan 2018 Pazartesi 12:50

Safranbolu Yağmur Yardımlaşma Derneği ve Safranbolu Belediyesi Hayır Çarşısı tarafından bir tır dolusu gıda ve insani yardım malzemesi Suriye'nin Afrin bölgesine gönderildi. Safranbolu Yağmur Yardımlaşma Derneği Başkanı Zehra Söylemez, gazetecilere açıklama yaptı.

Karabük'ten Afrin'e yardım tırı
  Safranbolu Yağmur Yardımlaşma Derneği ve Safranbolu Belediyesi Hayır Çarşısı tarafından bir tır dolusu gıda ve insani yardım malzemesi Suriye'nin Afrin bölgesine gönderildi.

Safranbolu Yağmur Yardımlaşma Derneği Başkanı Zehra Söylemez, Misakı Milli Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen törende gazetecilere yaptığı açıklamada, şimdiye kadar Suriye'ye 25 tır dolusu yardım gönderdiklerini söyledi. 

Tırda 200 çuval un, bal, kıyafet ve ayakkabı gibi yardımlar olduğunu aktaran Söylemez, "Öncelikle duamız orada görev yapan askerimize. Oradaki mazlum halkların bir an önce özgürlüğüne kavuşup, rahat bir şekilde ülkelerinde yaşamaları için dualar ediyoruz. Türk askerimizin güvenliğinde dağıtılacak bu yardımları bizlere sağlayan yardımseverlere teşekkür ediyorum. Ayrıca tırın yüklenmesinde yardımcı olan üniversite öğrencilerine de teşekkür ediyorum." diye konuştu. 

Söylemez, bu yardım tırının Safranbolu'dan Afrin'e gönderilen ilk yardım tırı olduğunu aktardı. 

İhtiyaç olan her yere yardım göndereceklerini vurgulayan Söylemez, "Zaman ne gösterir onu da inşallah birlikte göreceğiz. Özellikle ramazanda Etiyopya'ya gideceğiz. Dünyanın neresinde olursa başta kendi yakınlarımızdan başlayarak bütün yoksul halklara elimizi uzatmaya çalışıyoruz." dedi.

Yapılan duanın ardından yardım tırı Afrin'e gitmek üzere yola çıktı. 


AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x