Kaçak inşaatlara "kaldırım işgaliyle" tepki
banner40

banner39

Kaçak inşaatlara "kaldırım işgaliyle" tepki

07 Mayıs 2014 Çarşamba 10:09

Zonguldak'ta kaçak inşaatların arttığını savunan bir grup, kent merkezindeki kaldırımın bir bölümünü "suntadan duvarla" çevirerek eylem yaptı.

Kaçak inşaatlara "kaldırım işgaliyle" tepki
Kentin yeşil alanları ve kamusal mekanlarının yağmalandığını iddia eden Zonguldak Kültür Eğitim Vakfı (ZOKEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Ahmet Öztürk ve beraberindekiler, kaldırımın bir bölümünü suntayla kapatarak "Çapulcular Lokali" adını verdikleri alan oluşturdu.
Zonguldak Belediyesi zabıta ekipleri, kaldırım işgali ihbarı üzerine Orduevi mevkisine giderek "sunta duvarların" kaldırılmasını istedi. Grup üyeleri, eylemlerini sürdüreceklerini belirterek kaldırımda tavla oynadı.

Grup adına açıklama yapan Öztürk,  "'yağma varsa, işgal haktır" sloganıyla eyleme başladıklarını söyledi.

Öztürk, hukuksuz işlere sessiz kalmayacaklarını belirterek, "Dileyenin canının istediği yere, gücünün yettiği yapıyı diktiği bu kentte sizler de bulduğunuz her yeri işgal edin. İşgal hareketi olarak biz de akıl almaz imar uygulamaları sürdüğü takdirde karayolu, kaldırım, yeşil alan, park, anıt demeden bulduğumuz her alana, herkesin kullanımına açık yapılar dikeceğimizi ilan ediyoruz. Eylemimize sürdüreceğiz" diye konuştu.
Anahtar Kelimeler Zonguldak
banner5

Yorum Gönder

@name x