İzmir'de okul müdürünün öldürülmesi
banner40

banner39

İzmir'de okul müdürünün öldürülmesi

18 Aralık 2017 Pazartesi 16:04

İzmir'in Ödemiş ilçesinde, okul müdürünün makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi, Ordu, Giresun, Bayburt, Artvin ve Trabzon'da protesto edildi.

İzmir'de okul müdürünün öldürülmesi
  İzmir'in Ödemiş ilçesinde, okul müdürünün makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi, Ordu, Giresun, Bayburt, Artvin ve Trabzon'da protesto edildi.

Türk Eğitim-Sen, Eğitim Bir-Sen, Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Teç-Sen Ordu şubeleri üyeleri, Ordu Lisesi bahçesinde bir araya gelerek, olayla ilgili basın açıklaması yaptı.

Sendikalar adına açıklamayı okuyan Mustafa Aybastı, şiddet vakalarının artık eğitimde en hayati problemlerden biri haline geldiğini savundu.

Aybastı, Ödemiş'te meydana gelen olayda hayatını kaybeden okul müdürü Ayhan Kökmen'e Allah'tan rahmet, yakınlarına ve eğitim camiasına başsağlığı diledi.

Şiddeti nefretle kınadıklarını ve reddettiklerini dile getiren Aybastı, "Öğretmene şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yekvücut şekilde dimdik ayakta ve birlikte olduğunu tüm Türkiye kamuoyuna ilan ediyoruz. Öğretmene uygulanan şiddet olayları vuku bulduğunda, sorumluluğun birlikte üstlenilmesi gerektiğine inandığımız için bugün hep beraber aynı alanda buluştuğumuzu özellikle ifade ediyoruz." şeklinde konuştu.

-Giresun

Eğitim Bir Sen Giresun Şube Başkanı Mustafa Öz, şube binasında düzenlediği basın toplantısında, kim hangi amaçla yaparsa yapsın eğitimcileri hedef alan şiddet saldırılarını kınadıklarını söyledi.

Öz, öğretmenleri hedef alan saldırıların son bulmasını, bu noktada herkesi sorumluluk almaya davet ettiklerini kaydederek,"Biz bilginin gücünün cehalet cürmüyle sindirilmesine müsaade etmeyeceğiz. Ruhumuzu besleyen, benliğimizi geliştiren, geleceğimizi aydınlatan, milletçe varlığımızın dayanağı olan eğitimin şiddetin esiri olmasına hep birlikte karşı durmalıyız." dedi.

Saldırılar karşısında öğretmenlerin kendilerini savunmasız hissettiklerini ifade eden Öz, yetkililerden caydırıcı tedbirler, mesleğin itibarını artıracak politikalar beklediklerini sözlerine ekledi. 

- Bayburt 

Bayburt İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde toplanan grup adına basın bildirisini okuyan Memur Sen Bayburt Şube Başkanı Fikret Özbey, sebebi ne olursa olsun iki lise öğrencisinin, okul yöneticisine karşı öldürme kastıyla hareket etmesinin şiddetin vardığı noktanın en açık göstergesi olduğunu söyledi.

Özbey, eğitimcileri hedef alan bütün şiddet olaylarını kınadıklarını ifade ederek, "Terör saldırıları sonucu şehit edilen Aybüke ve Necmettin öğretmenlerin acısı, hüzünlü hatıraları hala yüreğimizi dağlarken kaygı verici boyutlara varan bu saldırılar da üzüntümüzü katmerleştirmiştir. Eğitimcilere yönelik her saldırı aklımızı körleştirmekte, ruhumuzu karartmakta, benliğimizi esir almakta, irfanımızı yok etmektedir. Bu sebeple cehalete dayanan şiddeti veya şiddete dayanan cehaleti bir an evvel ortadan kaldırmalıyız." ifadelerini kullandı.

-Artvin

Memur-Sen Artvin İl Temsilciliğinin organizasyonuyla Artvin Halitpaşa Meydanı'nda düzenlenen protesto gösterisinde, İzmir'in Ödemiş ilçesinde, okul müdürünün silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesi ve eğitimcilere yönelik şiddet eylemleri kınandı. 

Açıklama yapan Memur Sen Artvin İl Temsilcisi İbrahim İnce, eğitimcileri hedef alan ve hazin sonuçlara yol açan şiddet sarmalının her bakımdan üzücü ve düşündürücü olduğunu söyledi. 

Grup üyeleri, “Eğitimciye şiddete dur de” yazılı pankart açtı.

- Trabzon

Eğitim- Bir- Sen Trabzon 1 No'lu Şube Başkanı Mehmet Kara, Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, eğitimcilere yönelik şiddet eylemlerini kınadı.

Bir süre önce Beşikdüzü ilçesinde yine bir eğitimciye öğrenci tarafından yapılan saldırının şokunu yaşadıklarını belirten Kara, vefat eden okul müdürü Ayhan Kökmen'e Allah'tan rahmet, ailesine ve eğitim camiasına başsağlığı diledi.

Kara, "Kim hangi amaçla yaparsa yapsın, genelde bütün vatandaşlarımızı, hususen kamu çalışanlarını ve özellikle eğitimcileri hedef alan saldırılarını kınıyoruz. Terör saldırıları sonucu şehit edilen Aybüke ve Necmettin öğretmenin acısı ve hüzünlü hatıraları hala yüreğimizi dağlarken, kaygı verici boyutlara varan bu saldırılar da üzüntümüzü katmerleştiriyor, ilgililerin daha fazla seyirci kalmadan caydırıcı ve önleyici tedbirler almasını bekliyoruz." diye konuştu.

AA
Anahtar Kelimeler
banner5

Yorum Gönder

@name x