İstihbarat 5 bombalı aracı arıyor!
banner40

banner39

İstihbarat 5 bombalı aracı arıyor!

05 Eylül 2013 Perşembe 09:15

Bingöl'de önceki gün yakalanan 200 kilogram bomba yüklü araçlarla ilgili olarak önemli ayrıntılar ortaya çıktı.

İstihbarat 5 bombalı aracı arıyor!
PKK militanları, bu kapsamda belirlenen şehirlerde bazı istihbarî çalışmalar yaptı. Değerlendirmelerin ardından Diyarbakır Lice kırsal sorumlusu Reber kod adlı Mehmet Şah Yıldeniz ile irtibata geçildi.

Yıldeniz'in talimatıyla iki araca bombalar örgütün Lice'de bulunan sözde şehitliğinde yüklendi. Hedef saptırılması için de araçların Diyarbakır'dan değil de Elazığ üzerinden Ankara ve İstanbul'a götürülmesi talimatı verildi. Ancak polis ekiplerinin rutin bir yol kontrolü, örgütün planlarını bozdu.

Zaman'ın haberine göre, İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere bazı büyük şehirlerde güvenlik üst seviyeye çıkarıldı. İstihbarat birimlerinden edinilen bilgilere göre, PKK tarafından bomba düzenekli 5 araç, farklı yollarla Ankara, İstanbul ve İzmir'e getirildi. Araçların plaka bilgilerine ulaşan birimler, MOBESE kameralarını yakın takibe aldı.

Bingöl'de yakalanan bombalı araçlarda bulunan M.E., H.Ö., E.D. ve M.E. isimli 4 kişi, güvenlik birimleri tarafından gözaltına alındı. Alınan bilgilere göre zanlılar, Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nde olayla ilgili olarak önemli bilgiler verdi.

PKK ile hiçbir bağlantılarının olmadığını savunan şahıslar, kendilerinin de Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde bir odun kömürü işletmesinde çalıştıklarını kaydetti. 1 Eylül günü PKK - KCK mensubu 4 kişinin işletmeye gelerek kendilerini tehdit ettiğini ileri süren şüpheliler, bu kişilerin örgüt adına yüklü miktarda haraç istediklerini kaydetti.

Bu tehditlerin ardından kendilerinin örgüte haraç vermeyecekleri yönünde çıkış yaptıklarını aktaran zanlılar, "Bunun üzerine militanlardan biri yanında getirdiği el bombasını çıkararak 'Lice'de size malzeme verilecek.

Onları bize getirin' dedi. Biz de yanımızda bulunan iki teröristle birlikte belirlenen adrese gittik. Gittiğimiz yer Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki sözde PKK şehitliği idi.

Burada bizi iki PKK'lı karşıladı. Bu iki kişi 58 FE ... plakalı aracı alarak bölgeden ayrıldı." açıklamasında bulundu. Şüpheliler, kendilerini tehdit eden ve araca bomba yükleyen PKK'lıları da teşhis etti.
banner5

Yorum Gönder

@name x