İSTBAKO Başkanı İsmail Keskin; Federasyon Tebliğe Kayıtsız
banner40

banner39

İSTBAKO Başkanı İsmail Keskin; Federasyon Tebliğe Kayıtsız

08 Mayıs 2013 Çarşamba 18:58

Yumurta Üretici ve Satıcıları Tedirgin

İSTBAKO Başkanı İsmail Keskin; Federasyon Tebliğe Kayıtsız
Keskin, Marketler ve bakkallarda satılan yumurtaların buzdolabında saklanması ve teşhir edilmesine yönelik düzenleme de bu tür yanlış kararlardan biri olarak karşımıza çıkmakta. Yumurta üreticileri ve satıcıları 27-06-2009 tarihinde Bakanlıkça yayınlanan 27271 sayılı yönetmeliğe dayanılarak yumurta teşhir ve satışının da ancak +5 ila +12 derece sıcaklıkları arasında yapılabileceği dayatmasıyla karşı karşıyalar.

Bu düzenleme yumurta dağıtım ve satışıyla meşgul olan firmaların bundan böyle yumurta ürünlerini soğuk hava dolaplarında bulundurmalarını zorunlu kılmaktadır. Hayvansal bir ürün olan yumurta hayvansal bir başka ürün olan etle aynı kategoride değerlendirilmektedir. Market ve bakkallardan satacakları yumurtaları soğuk hava dolaplarında teşhir etmeleri istenmektedir.

Bu durum kaçınılmaz olarak zaten oldukça dar mekanlarda faaliyet sürdürmeye ve ayakta durmaya çalışan bakkalların yumurta satmaktan vazgeçmeleri anlamına gelirken, marketlerde satılan yumurtaların da maliyetlerinin artmasını ve doğal olarak zamlı fiyatlardan satılmasını beraberinde getirecektir.

İstanbul Bakkallar Odası (İSTBAKO) Başkanı ve İstanbul Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği (İSTESOB) Yönetim Kurul Üyesi İsmail Keskin, “Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yumurta tebliğiyle ilgili yaptıkları çalışmalardan memnuniyet duyuyor, çalışmalarında kendi alanımızla alakalı destek vermeye gayret ediyoruz. Yumurta üreticileri birliği çalışmalara büyük destek ve katkı sağlamaktadır. Ancak Türkiye Bakkallar ve Bayiler Federasyon’unun (TBBF) bu çalışmalara kayıtsız kalması bizleri üzüyor, esnafımızı tedirgin ediyor.” dedi.
banner5

Yorum Gönder

@name x