İstanbul'un kaç günlük suyu kaldı?
banner40

banner39

İstanbul'un kaç günlük suyu kaldı?

02 Eylül 2014 Salı 14:10

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, kentteki barajlardaki doluluk oranının yüzde 16 olduğunu söyledi. Topbaş, “Hiç yağmur yağmadığı takdirde barajlarda 145 günlük su var" dedi.

İstanbul'un kaç günlük suyu kaldı?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İnternet Tahsisli Adları ve Sayıları Kurumu (ICAAN) Üst Yöneticisi Fadi Chehade ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer'in katılımıyla protokol imza töreni düzenlendi. Kadir Topbaş, törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Topbaş, Taksim yayalaştırma projesi ile ilgili soruya, "Bir hukuki süreç yaşanmıştı, bizim projelendirme çalışmalarımız vardı. Koruma kurulunun vereceği kararı bekliyorduk. Bu sonuçlandı. Daha önce İstanbullulara takdim ettiğimiz planımız kurul tarafından kabul edildi. Şu an uygulamaya geçilecek" yanıtını verdi.

Kadir Topbaş, İstanbul’daki su durumuyla bir soru üzerine "Çok şükür 2007'de yüzde 7 olan barajlardaki doluluk oranı şu an yüzde 16'da. O yıla göre kötü değiliz, Şu an hiç yağmadığı taktirde barajlarımızda 145 günlük su var" dedi.

Tasarruf çağrısında bulunan Topbaş, "Boşa su akıtılmamalı. Ben şahsen içebileceğim su kadarını bardağıma alıyorum" ifadelerini kullandı.


kaynak: ntvmsnbc 
banner5

Yorum Gönder

@name x