İstanbul'un Adayı Çarşambaya Açıklanabilir
banner40

banner39

İstanbul'un Adayı Çarşambaya Açıklanabilir

28 Kasım 2013 Perşembe 14:28

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’un belediye başkan adayının Çarşamba günü ya da Perşembe günü açıklanabileceğini söyledi.

İstanbul'un Adayı Çarşambaya Açıklanabilir
Topbaş, Başbakan Erdoğan’ın halktan karşılığı olanlarla yürümeyi tercih ettiğini belirten Topbaş, “İstanbul’da yapılanlar ortada. Bizim burada yaptıklarımızı halk biliyor.” dedi. 
5. Uluslararası Süs Bitkileri Peyzaj ve Yan Sanayileri İhtisas Fuarı’nın açılışına katılan Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adaylığı ilgili düşüncelerini açıkladı. Başbakan Erdoğan’ın 5’i büyükşehir olmak üzere 10 ilin belediye başkan adaylarını açıkladığını hatırlatan Topbaş, “Bu tarzda hem İstanbul’da hem yarın Ankara’daki il başkanları, belediye başkanları toplantısında da açıklama yapacak. AK Parti’nin yerel yönetimlerindeki başarısı halkımızın takdirlerinde. İstanbul ortada, yapılan çalışmalar ortada. Sayın Başbakanımız İstanbul ile ilgili kararını belki Çarşamba günü veya 5’i gibi tarihte bölge illerini de kapsayan bir açıklama yapacak. Sanıyorum Haliç Kongre Merkezi’nde.” ifadelerini kullandı. 

Kendisinin aday olmasının yüksek ihtimal olduğu yönündeki görüş üzerine Topbaş, “Onu bilemem ama tabi yaptıklarımız ortada. Sayın Başbakanımız halktan karşılığı olanlarla yürümeyi tercih ediyor. Bizim de burada yaptıklarımız ortada.” şeklinde konuştu. 

‘KIŞ HAZIRLIKLARIMIZI YAPTIK’

Kış mevsimine yönelik hazırlıklarla ilgili soruları da cevaplayan Topbaş, koordinasyon toplantısı yaptıklarını ve bu konuyu ele aldıklarını söyledi. Topbaş, "İstanbul’un 5 bin 400 kilometre kre alanını düşündüğümüz zaman, sadece garajlardan hareket edecek araçlar yetersiz kalır. Kar yağışında problem yaşanır diye düşünerek araçların İstanbul’un belirli noktalarına dağıtılmasını ve orada hazır bulundurulmasını söyledik. Meteorolojiyi yakından takip ediyoruz. Biz yine de tedbir olsun diye öncesinden araçları oralarda bekletiyoruz.” açıklamasında bulundu. 

Vatandaşlara da çağrıda bulunan Topbaş, şunları söyledi: “Vatandaşlar kış lastikleri takmış olsunlar. Sadece kar için değil yağışlı havalarda da önemli. Can güvenliği için önemli. Dün bir TIR zincirleme kazaya sebep oldu ve İstanbul tıkandı, gördünüz. Yağışlar hemen kazalara sebep olabiliyor. Hassasiyet rica ediyorum.” 

Kar ve yağmurun İstanbul için önemli olduğunu vurgulayan Topbaş, barajlardaki doluluk oranın yüzde 39’a düştüğünü söyledi. Henüz bu oranın problem teşkil edecek durumda olmadığını kaydeden Topbaş, vatandaşların doğal kaynakları kullanırken daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Topbaş Melen projesinde ikinci hattın bitmesine de 6 kilometrenin kaldığını sözlerine ekledi. 

‘İZMİR’E YARDIMIN SİYASİ MÜLAHAZALARLA DEĞERLENDİRİLMESİ YANLIŞ’

İzmir’de yaşanan su baskınlarında yapılan yardım ve sonrasındaki siyasi söylemlere de değinen Topbaş, sözlerini şöyle tamamladı: “Doğal afetlerde yaşanan sıkıntıları biliyoruz. Burada şunu hemen söyleyeyim; bu sıkıntıları yaşayan toplumlara yardım elimizi uzatıyoruz. Bu yaşanan sıkıntıların başkaları tarafından siyasi mülahazalarla değerlendirilmesi yanlış. Ben açıklamadım, İzmir ile görüştüğümüzü. İzmir’den açıkladılar. Ben aradım yardımcı olabileceğimizi söyledim . Gürcistan’a 2 uçağımızı önderdik. Yurt dışına yardıma gidiyoruz. Bunun üzerinden yapılan siyasetin doğru olmadığını düşünüyorum. İstanbul’da 2004 öncesi 5-6 bin ihbar alırken şu an 100’ün altına düştü. Ben İzmir’e geçmiş olsun diye diyorum. İnşallah alt yapıyı güçlendirirler. Bazı eksiklikler vardır mutlaka onlar da toparlanırsa bu tür afetler daha az hasarla atlatılır.”
banner5

Yorum Gönder

@name x