İranlı çiftin filmleri aratmayan aşk hikayesi
banner40

banner39

İranlı çiftin filmleri aratmayan aşk hikayesi

03 Mart 2014 Pazartesi 11:52

Aralarında yaş farkı olduğu için evlenmelerine izin verilmeyen İranlı çift, ülkelerinden kaçarak 8 günlük yolculuğun ardından Zonguldak'a yerleşti

İranlı çiftin filmleri aratmayan aşk hikayesi
Aralarında yaş farkı olduğu için ailelerinin evlenmelerine izin vermediği çift, ülkelerinden kaçarak 8 günlük yolculuğun ardından Zonguldak'a yerleşti.
Dubai'de çalışan Cavit Omidvar (40), İran'ın İsfahan kentine dönerek konfeksiyon mağazası açtı. Bir süre sonra ablasıyla burada çalışmaya başlayan Şekibe Dorfeshani'ye (20) aşık oldu. 

Kızın ailesi, Omidvar ile ilişkisini öğrenmesinin ardından görüşmelerine izin vermedi.

Ailesi tarafından 9 ay boyunca evde alıkonulan Dorfeshani, Omidvar'la Şiraz'a kaçtı. Evli olmadıkları için otelde kalamamaları nedeniyle otomobilde konaklayan çift, para bulmak amacıyla İsfahan'a geri döndü. 

Kızın ailesinin şikayeti nedeniyle Omidvar'ın otomobilinin polis tarafından bağlanması üzerine çift, otobüsle Ağrı'nın Doğubeyazıt ilçesine geldi. Dorfeshani ve Omidvar, daha sonra Ankara'ya geçerek Birleşmiş Milletler (BM) ofisine mülteci olarak sığındı. 

BM'de kendilerine sunulan seçenekler arasından Zonguldak'ı seçen çift, burada resmi nikah kıydı.

- "Eşimle Türkiye'ye kaçtık"

Dorfeshani, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Omidvar ile birbirlerini çok sevdiklerini belirterek, aşk hikayelerinin çok uzun olduğunu söyledi. 

İran'da eşiyle çok sıkıntı çektiklerini belirten Dorfeshani, "Birbirimizi sevdiğimiz için ikimiz de ailelerimizden sıkıntı çektik. Yaşımın küçük olması dolayısıyla ailem beni 9 ay eve kilitledi. Eşimle konuşmama izin vermediler. Arkadaşım beni evden kaçırarak eşime teslim etti. Eşimle Türkiye'ye kaçtık" diye konuştu.

Dorfeshani, şunları dile getirdi:

"Omidvar'ın ailesi, kız kardeşimle evlenmesini istiyordu. Birbirimizi çok seviyorduk ve 9 yıl bir arada yaşadık. Birbirimizden bir saat ayrı kalamıyorduk. Sevgimizden dolayı İran'da sıkıntı çekmemize rağmen birbirimizden ayrılamadık. Ülkemizden kaçarak Türkiye'ye geldik. Zonguldak'ta nikah kıydık. Şu anda çok mutluyum. 12 yaşında eşimi sevmeye başladım. Aramızda çok yaş farkı olmasına rağmen eşimi çok seviyorum ve kaçtığım için pişman değilim. Buraya geldikten sonra aşkımızı çok rahat yaşamaya başladık. Ailemizin baskısı da yok. Birbirimizi çok seviyoruz. Beraber hayatımızı yaşıyoruz."

Omidvar ise İran'da evlenmelerine izin verilmemesi üzerine eşiyle Türkiye'ye kaçtıklarını kaydederek, "Buraya geldikten sonra resmi nikah yaptık. Şimdi sıkıntı yaşamıyoruz. Ailelerimizle görüşmüyoruz ve bizi bulmalarından korkmuyoruz çünkü Türkiye'de demokrasi var. Türk kanunlarına güveniyoruz. O yüzden ülkemize dönmek istemiyoruz" ifadesini kullandı.

AA
banner5

Yorum Gönder

@name x