İhtiyacın Kadar Al!
banner40

banner39

İhtiyacın Kadar Al!

28 Mart 2013 Perşembe 19:04

Güngören Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen ‘‘Ekmeğini İsraf Etme Kampanyası’’ ile ilgili toplantıya...

İhtiyacın Kadar Al!
Güngören İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erman KARAMAN, İstanbul Bakkallar Odası ( İSTBAKO ) Başkanı İsmail KESKİN ,  Güngören Birleşik Esnaf Odası Başkan Vekili Nezir KİNİN , İstanbul Lokantacılar Odası Yön.Kur.Üyesi Gazi KARABULUT , Güngören Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Süheyla SÜLEZ , Güngören Belediye Zabıta Müdürü İHSAN ALBAYRAK , İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden mühendis Özgür ÜNLÜ ile Yasemin DÜNDAR katıldılar.

Güngören İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü başkanlığında yapılan toplantıda Bayat Ekmek konusunda yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.

İstanbul Bakkallar Odası ( İSTBAKO ) Başkanı İsmail KESKİN , ‘Toprak Mahsulleri Ofisi ( TMO ) ’nin logosunda bulunan Ekmeğini İsraf Etme sloganlı tişörtler yaptırarak oda üyelerine dağıtacaklarını ve bakkal dükkanlarındaki ekmek dolaplarının ön yüzüne aynı sloganlı etiketler yapıştıracaklarını ifade etti. Kampanya konusunda çalışan kurumlara maddi ve manevi destek vereceklerini söyleyen İSTBAKO Başkanı KESKİN halihazırda TMO ile ortak bir çalışma içerisinde olduklarını, bu çalışmada kendilerine duyulan güvenden dolayı ayrıca memnun olduklarını belirtti.

Ekmeğini  İsraf Etme konusunda bu toplantıda ortaya çıkan fikirlerden bazıları ; Camilerimizde israf konusunda vaazlar verilmesi , billboardlarda konuyla ilgili kamu spotlarının olması , konunun yazılı ve görsel basında sıkça zikredilmesi , esnaf toplantılarında bilgilendirmeler yapılması , açık havada bayat ekmekle yapılabilecek yemek ve tatlılarla ilgili etkinlikler düzenlenmesi , milli eğitime bağlı okullarda bayat ekmek ve israf konusunda eğitimler verilmesi , faturalarda ekmek israfı ile ne kadar tasarruf sağlanacağı konusunda reklamlar olması.

Güngören İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erman KARAMAN , ‘aslında bu konunun çözümünün tamamen eğitime bağlı olduğunu ifade ederken ihtiyacı kadar almak insanın elinde. Konuşmamız gereken bayat ekmeğin ne yapılacağı değil ekmeğin ihtiyaç kadar alınıp tüketilmesi olmalı. ’ dedi
banner5

Yorum Gönder

@name x